Amennyiben létrejönne Magyarországon egy szociáldemokrata párt, amely elsősorban a kisvállalkozók érdekeit képviselné, Demján Sándor beszállna a Népszavába – fejtette ki a napilap szerdai számában. Az üzletember azt is kifejtette, hogy tiltakozik az euró bevezetése ellen.

A lapnak a Trigránit Zrt. tulajdonosa azt is elmondta, hogy korábban volt már egy sikertelen kísérlete a napilap megvételére.

Kifejtette: nagyon tetszik neki a Széll Kálmán Terv, de azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a magyar gazdaság rendbetétele a jelenlegi hatalmas adósságok miatt akár 15-20 évet is igénybe vehet. „Az állam hatalmas tartozásait az MSZP hozta össze. Az a párt, amelyet én nem tartok baloldalinak” – mondta.

Hozzátette: a Bajnai-kormánynak kellett volna végrehajtania a jövőre meghirdetett Széll Kálmán Tervet, erre volt is elég ideje.

Szerinte a gazdaság számára a legfontosabb az adók mérséklése. Azt tanácsolta a Fidesznek, hogy ne vezesse be az eurót. „Tiltakozom az euró ellen. Jobb a forint árfolyamát eszközként használni a versenyképesség érdekében” – mondta.

A munkahelyteremtés érdekében szerinte állami vállalatokat kell alapítani. Természetesen a magánszférának is munkahelyeket kell teremtenie. Olyan integráló szervezeteket kell létrehozni, amelyek összefognák a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar termelőtevékenységét – mondta. „Én a szövetkezeti mozgalom híve vagyok. Abban nőttem fel, annak köszönhetem a legtöbbet” – hangsúlyozta.

Sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon nagyon gyenge az együttműködési képesség a vállalkozók között. Mindenki egyedül akar érvényesülni, pedig nagyon kevés a befektethető tőke. Ezért lenne fontos, hogy többen álljanak össze, és biztosítsák a működéshez szükséges tőkeerőt, mivel a gazdaságosság, a versenyképesség alapfeltétele a vállalkozások megfelelő mérete, azok növekedése – fejtette ki a lapnak adott interjúban