Scheiring Gábor, az LMP képviselője szerint egyre inkább úgy fest, hogy a jelenlegi kabinet az „offshore lovagoknak védvárat épít”. Az LMP a Magyar Posta egyik beszerzését kapargatj a.

A párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője közleményében úgy fogalmazott, hogy miközben a kormány „képmutató módon” arról kérdezi a lakosságot, hogy az alkotmány tiltsa-e az offshore cégek részvételét a közbeszerzéseken, addig a háttérben az adófizetők pénzéből zavartalanul folytatódnak „az offshore mutyik”. A politikus felhívja a figyelmet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felügyelt Magyar Posta márciusban 1,8 milliárd forintot ítélt oda szoftverbeszerzésre egy verseny nélküli, egyszereplős közbeszerzésen, egy offshore tulajdonban lévő társaságnak.

Szavai szerint a nyertes egy olyan cég, amelyik már „a Bajnai-kormány idején is nagykanállal merített az adófizetői pénzekből”, mert csak osztalék formájában több mint egymilliárdot „tüntettek el” két ciprusi számlán.

Az LMP szerint ez az ügy ugyanannyira „bűzlik”, mint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kétmilliárdos, december végi tendere, ahol szintén csak egy ajánlattevő tudott indulni, vagy az a légi fotó botrány, ahol 5 milliárd forintért végeztettek volna egy olyan munkát, amit korábban már ennek töredékéért kiviteleztek
fn.hu