Ingyen.Országos Kettesfogathajtó Fedeles Bajnokság a Balogh ligetben

2011. március 26-án kerül megrendezésre a III. Országos Kettesfogathajtó Fedeles Bajnokság a Balogh-Liget Lovas Klubban, a Miskolc mellett Szirmabesenyőn. A versenyen több tucat versenyző indul és két neves világ- és országos bajnok is bemutatókat tart majd a verseny szüneteiben. A sportesemény ingyen látogatható.

Az Országos Kettesfogathajtó Fedeles Bajnokságot és ezt az egyedülálló versenyformát a Balogh-Liget Lovas Klub indította útjára 2009-ben, mint a régió egyetlen fedeles lovardája. Azt, hogy az idei verseny is szakmailag megkérdőjelezhetetlen legyen, nemzetközi bírók jelenléte is biztosítja, így például Fintha Gábor is részt vesz a sporteseményen.

A március 26-án 10 órától induló verseny három fordulóban zajlik, melyeket két bemutató színesít majd. Ezeket a bemutatókat Dobrovicz József, többszörös országos négyes-fogathajtó és Ifj. Dobrovicz József, országos póni négyes-fogathajtó bajnokok tartják.

A Balogh-Liget Lovas Klub 2003 óta van jelen a szirmabesenyői Király-hegyen, mint a régió egyetlen fedett lovardája. A Ligetben Lovas Oktató Báziscentrum működik, amely a gyerekek és felnőttek elméleti és gyakorlati lovas oktatásával foglalkozik, emellett kiemelten foglalkozik a testi és szellemi fogyatékos gyerekek lovas terápiájával.