„A vezérigazgatói, vállalatvezetői életbiztosítások, mint béren kívüli juttatások értékét bárki sokallhatja, de ez nem büntetőjogi kategória.”- szól a mindössze 32,4 millió forintnyi, igaz közpénzen kötött életbiztosítás egyik boldog tulajdonosának, bizonyos dr. H. Gy-nak, a Miskolc Holding ZRT. elcsapott vezérigazgatójának, igazi baloldali cégvezetőhöz méltó, legfrissebb nyilatkozata. A polgármesteri feljelentéseket pedig, érezhető reprezentatív örömmel, amúgy sületlenségnek nevezi ő. Teszi ezt a fenti monogram gazdája minden kétértelműség nélkül. Úgy, mint akinek eljött a holdórája. 

Ezeknek, mintha az állandó derű lenne a pofájukra fagyva: pedig Kriza március 9-i Markó utcai sétájának a tétje, a szóban forgó ügyek tekintetében, 1-től 5, illetve 2-től 8 évig terjedő letöltendő szabadságvesztésig terjed.

Nem adja alább a szerénységéről, jó ízléséről és a kitűnő érdekérvényesítő képességéről joggal elhíresült bukott alpolgármesterünk sem. Ő a feljelentés szerint, a személyes közreműködésével működő cég, a Bátor Pénzügyi ZRT. számára, közel 50 milliócskát engedményezett. Attól a Lakisz nevezetű szövetkezeti cég varázslattól, amely Káli polgármester és Mihalecz jegyző ellenjegyzésével röpke két esztendő alatt, az önkormányzati megrendelések, kivitelezési munkák garmadáját nyerte el a sokszor olcsóbb ajánlatok ellenére. Azután a Lakisz mégis fizetésképtelen lett és szinte minden mást háttérbe szorítva fizetett az alpolgármesterünk számára oly kedves Bátor Pénzügyi ZRT-nek. Erről viszont Káli, a rászakadt felhőtlen boldogságában, nem nyilatkozott most semmit.

Mert tudják mit nyilatkozott, gondolom daliásra húzva magát, az elküldött polgármesterünk?

Ez a szabadnapos hazafi?

Azt, hogy most „legalábbis miskolci szívű városvezetőkre lenne szükség.”

Hát igen. Tessék mondani Káli úr, amikor egyik alpolgármestere személyes közreműködésével a Bátor Pénzügyi ZRT. nyalta a lovettát, akkor dr. Mokrainak miskolci volt a szíve? És amikor a Holding Felügyelő Bizottsága elnökének a cége, a Vorient ZRT. 62, meg 110 milliós követelésállományt bírt megvenni a MIVÍZ – től, meg a MIHŐ – től, egy, illetve öt százalékért, akkor dr. H. Gy-nak is miskolci volt a szíve?

Majd meglátjuk, hogy a baráti cégeknek ezeket a mindent elsöprő közelmúltbéli sikereit a Városházán, meg a Holdingban, a többi kapzsisággal egyetemben, a Legfőbb Ügyészségen miképpen honorálják majd.

Addig talán meggondoltabban kellene nyilatkozn