Remek játékkel nyertek a Jegesmedvék Székesfehérváron, így a döntőbe jutásért játszhatnak a jövő héten az Ebel-ben edződött „nagy” Volánnal.

A mérkőzésre közel húsz miskolci szurkoló utazott el Székesfehérvárra, és valósággal hazai hangulatot teremtettek hangos bíztatásukkal a Maciknak. A Jegesmedvék alaposan felpörgették a tempót, már a 2. percben veszélyeztették Bálizs kapuját, de Majoross lövése fölé szállt. Az 5. percben Bonar oldalról célozta meg a kaput, de milliméterekkel tévedett. A 8. percben Budainak két nagy védést is be kellett mutatnia. Nem sokkal később Bartzen közeli emelését hatástalanította Bálizs. A 10. percben Waddell eresztett meg nagy lövést a kék vonalról, de Bálizs védett. A 13. percben ismét Budainak kellett bizonyítania, hogy jó formában van. A 14. percben egy remek Bartzen-Láda Balázs passzjáték után Bonart hozták helyzetbe, de ő már túl közel került Bálizshoz, nem tudta mellette ellőni a korongot.
Egy perc alatt két Maci-gól
A második harmadot jobban kezdte a Fehérvár, az első négy percben több helyzetet is kialakítottak, de Budai magabiztos volt. A 6. percben Bonar lövése kijött Bálizsról, Majoross azonban fölé emelt. Az ellentámadásból megszerezte a vezetést a hazai csapat: Hegyi egy kipattanót lőtt közelről a hálóba (1-0). A válasz azonban egy percben belül megérkezett: emberelőnyben Gőz lövését Bálizs oldalra tolta, éppen Bartzen elé, aki egy lépésről nem hibázott (1-1). Újabb egy perc telt el és már a miskolciak vezettek. Láda Balázs oldalról, a bedobópont közeléből hatalmas gólt ragasztott a bal sarokba (1-2). A 18. percben kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, de a Macik remek védekezéssel vészelték át ezt az időszakot.
Megduplázott gólok
A harmadik harmadban már egyértelműen fölényben játszottak a Macik, és két gólt is ütöttek. A 13. percben Majoross szinte a gólvonalról emelte a korongot a kapuba (1-3), majd a 16.-ban Bonar hatalmas lövéssel mattolta Bálizst (1-4).
A Jegesmedvék a második harmad első pár percét leszámítva végig uralták a mérkőzést, és megérdemelten nyertek. Így a középszakasz harmadik helyén végeztek az utolsó fordulótól függetlenül, így a jövő héten a „nagy” Volánnal játszhatnak a döntőbe jutásért.

Jegyzőkönyv
Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci Jegesmedvék JSE
1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
Székesfehérvár, 200 néző
V: Haszonits, Kovács, Kész
Gól: Hegyi ill. Bartzen, Láda B., Majoross, Bonar
Kiállítás: 16 perc illetve 12 perc (+10 perc fegyelmi Gőz)
MJJSE: Budai K. – Budai R., Szilágyi, Gőz, Saluga, Láda B., Kis, Waddell, Bartzen, Láda P. Dubek, Korpos, Urbán, Bonar, Kállai, Majoross, Dányi, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs – Hetényi, Meretei, Balogh, Hajós, Hegyi, Reiter, Nagy, Kiss, Kovács, Varga, Farkas, Dósa, Ondrejcik, Tóth A., Maklári, Pilcsik, Erdélyi, Horváth, Szabó, Macek (k). Edző: Kóger István.
Bob Dever: – Januárban már sokan temettek bennünket, de erre most csattanós választ adtunk. Félelem nélkül, jól játszottunk, és megérdemelten jutottunk a legjobb négy közé. Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra.
Kóger István: – Sok sikert kívánok a Miskolcnak a következő mérkőzésekre. Ugyanebben a mezben egy sokkal jobb csapat ellen kell majd játszaniuk, és akkor már a hatodik játékos sem tud nekik segíteni.