Új igazgató vezeti március elsejétől az amerikai tulajdonú Jabil Circuit kft-t, az eddigi vezető, Király Zoltán más munkakörben folytatja munkáját a Jabil-nél. A vállalat általános ügyvezető igazgatói feladatait a korábbi gazdasági igazgató, Palásti Lajos veszi át, míg az operatív igazgatói feladatokat kettéválasztva Győri Péter és Somogyi Richárd látja el. 

A közlemény szerint 2011. március 1-től hármas ügyvezetéssel folytatja működését a Jabil tiszaújvárosi gyára.Az általános ügyvezető igazgatói feladatokért Palásti Lajos a felelős, a közgazdász végzettségű szakember tíz éve dolgozik a vállalatnál gazdasági igazgatói pozícióban, ezt a feladatkörét a továbbiakban is megtartja.

A csaknem 9000 dolgozót foglalkoztató gyár operatív feladatainak irányítását külföldi mintára két részre osztotta a vállalat, az úgynevezett „high volume” üzletágat Győri Péter, míg a „high mix” üzletágat Somogyi Richárd irányítja a továbbiakban.

A gépészmérnök Győri Péter 2005 óta dolgozik a Jabil-nél, a villamosmérnök végzettségű Somogyi Richárd pedig 2000-től.

A közlemény szerint Király Zoltán a Jabil vállalatcsoport három különböző földrészen elhelyezkedő gyárainak fejlődésének irányításában vesz részt.

A tavaly decemberben megjelent borsodi TOP 100 lista szerint a Jabil Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb foglalkoztatója volt, nettó árbevétele 2009-ben meghaladta a 212 milliárd forintot.