A bajnoki rajt előtti utolsó edzés után Benczés Miklóst, a DVTK vezetőedzőjét faggattuk a REAC elleni mérkőzésről.

– Egészen más mérkőzés lesz a DVTK – REAC, mint az őszi REAC – DVTK volt. Akkor a még össze nem állt DVTK játszott egy feljutásra pályázó REAC ellen, most pedig a Diósgyőr az egyértelmű esélyes.

– Egyetértek, egészen más mérkőzés lesz. Mind a két csapat kerete jelentősen átalakult, mi jelentősen erősödtünk az őszhöz képest, egyértelműen a győzelem megszerzése a célunk. A téli felkészülés során összesen több mint hetven edzésen és edzőmérkőzésen vett részt a csapat, ahol komoly munkát végeztek a labdarúgók, és sok mindent be tudtunk gyakorolni, amit nyáron nem. Ha minden játékos kihozza magából azt, ami benne van, akkor a végén miénk lesz a három bajnoki pont.

– A pénteki edzésen is gyakoroltattad a pontrúgások elvégzését. Kiemelt szerepet kap a tavasszal ez a taktikai elem?

– Remek pontrúgókkal rendelkezünk, gondoljunk csak Luquéra, Gohérra, vagy Lippaira, ráadásul jól fejelő játékosaink is vannak, ezért egyértelmű, hogy a pontrúgásainkban benne van a gólveszély, ezért is erre készülnünk kell, mert lehet, hogy ezzel nyerünk a későbbiekben.

– De ugye nem mond le a csapat a további támadásokról sem?

– Csank János mondta: ha nálunk van a labda, akkor támadunk, ha az ellenfélnél, akkor védekezünk. Persze bízom benne, hogy minél többet lesz nálunk a labda, így minél többet tudunk támadni. Szeretnénk mi meghatározni a mérkőzés menetét, kézben tartani az eseményeket, ami terveim szerint abban is megnyilválnul, hogy a saját játékunkat játszuk.

– Az utolsó edzőmérkőzés után az ankéton is azt mondtad, vannak elképzeléseid a kezdő csapatról, de a végső döntést csak közvetlenül a mérkőzés előtt hozod meg, nehogy valami váratlan dolog meglepjen. Történt valami váratlan dolog?

– Halgas és Budovinszky már régóta sérült, Faggyas térdproblémiái miatt hagyott ki edzéseket, Nagy Tamás sárga lapok miatti eltiltása miatt nem játszhat, és Igor Galnak volt egy kisebb betegsége a hét közben, de meggyógyult és vállalja holnap a játékot. Nincs okom változtatásra, együtt van a csapat, és mindenki feszülten várja a rajtot.
dvtk.eu