A lista a napokban került nyilvánosságra, a témában az Országgyűlés elnökéhez fordult a Jobbik pécsi parlamenti képviselője, aki szerint a VIP listán szereplőknek Bédy István, Harkány volt fideszes polgármestere ajándékozta az éves belépőket a helyi gyógyfürdőbe.

A befolyásos emberek általában plusz egy, ritkább esetben több embert is magukkal vihettek a gyógyvizes medencékbe. A listán elvétve akad csak baloldali kötődésű személy. A teljesség igénye nélkül szerepel rajta ugyanakkor Pécs mind a négy fideszes parlamenti képviselője és a város polgármestere is. A felsorolásban találjuk mások mellett Bánki Eriket plusz három fővel, Hargitai Jánost, volt baranyai önkormányzati elnököt, ma a megyei kormányhivatalt irányító kormánymegbízottat plusz néggyel, illetve utódját, Horváth Zoltánt, aki három embert vihetett magával. Nem maradtak le a listáról Baranya fideszes polgármesterei, de Kaposvár első embere is ingyen fürdöhetett, ahogy a siklósi kistérség falvainak vezetői is, kivétel nélkül.

Politikusokon kívül itt találjuk Mayer Mihály volt megyéspüspököt, Wolf Gyulát, nemrég menesztett gazdasági vezetőjét, de a rendőrség és más hatóságok prominenseit is. Harkány új vezetése drasztikus lépéseket vezetett be, a belépők többségét visszavonták. Imri Sándor, Harkány új független polgármestere a bama.hu-nak azt nyilatkozta: VIP belépők az új rendszerben is
lesznek, de nem annyi, mint korábban, és nem lesznek korlátlanok sem.
nepszava.hu