Az talán tényleg ritkán fordulhatott elő az elmúlt nyolc esztendőben Miskolcon -bár egyre többeknek erről más a véleménye – hogy valamelyik helyi maszopos potentát , mondjuk egy semmire sem való hétfő délutánon, bement az üres aktatáskájával a Holdingba, ott azt telerakta lopott pénzzel, azután pedig kisétált a főbejáraton. Abból viszont, ami a Turisztikai Kft-nél ingyenes fürdőbérlet osztogatással megvalósult  az elmúlt időszakban szeretett városunkban, igenis lehet következtetni a miskolci szocialisták mentális bárdolatlanságára, az általuk kinevezett vezetők kényszerű, vagy önként vállalt szervilizmusára. Ebben az értelemben természetesen a lapunk által közölt listák jóval túlmutatnak, mondjuk a forintosítható káron: Gúr megyei szocialista elnök, Szűcs bukott helyi bankelnök, Rózsa alpolgármester feleség és önérdeknélküli alapítvány guru, a helyi sajtócézárok bérletei, mind, mind, az általános társadalmi gyávaságról, az antidemokratikus beszariságról, a posztkommunista reflexhálózat tovább éléséről szólnak.

De tegyük a dolgunkat és haladjunk tovább a listán!

Miskolci közpénzeink legfőbb kezelői, a Holding sokat próbált vezető káderei például a könnyű, elegáns életérzésüknek engedve az elnöki titkárságuknak külön és az Igazgató Tanácsuk tagjainak is külön kérték évente a kettő plusz három darab bérletet. Ami egyidejűleg 15 Miskolc Holding-vezető, vagy spanjaik számára tette lehetővé a rekreációt, a roll-over-Beethoven érzés megérdemelt elhatalmasodását. Ezek után semmi, de semmi meglepő nincs abban, hogy dr.Mokrai, Orosz és Fedor alpolgármesterek is rendelkeztek ebben az értékzavaros, posztmodern korunkban korlátlan fürdési lehetőséget biztosító miskolci fürdőbérlettel.

A miskolci polgármesteri hivatal, hasonlóan a Holding bélforgatóan viszolyogtató gyakorlatához, külön rendelt magához – például 2008-ban – négy darab három személyes bérletet, azután még külön négyet a polgármesteri kabinet is faszolt magának. Gondolom azért, hogy hatékonyabban tudjanak a polgármester úr keze alá dolgozni. Káli Sándor vezetésével így elérték, hogy a polgármester úrnak egyszerre és egy időben 24 vezető munkatársa tölthette az időt Tapolcán, minden következmény nélkül.

A Holding cégvezetőinek, a Mivíz Kft-től, a Városgazda Kft-én át, külön ingyenbérletük volt esztendőkön keresztül.

Csordás miskolci MSZP-s pártpénztárnoknak és tanácstagnak szintén nem kellett fizetnie akkor, ha a szocialista buherává züllesztett Barlangfürdőbe látogatott.

Bodnár elvtárs, gyere vissza!