Orbán Viktor, miniszterelnök hétfőn reggel az elszámoltatással folytatta a válaszadást az országértékelője előtt feltett kérdésekre.

„A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt. Mindannyian azt akarjuk, ez derül ki az Önök üzeneteiből is, hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól.(…) Éppen ezért az elszámoltatás csak szigorúan törvényes, jogállami keretek között valósítható meg, mert csak így érheti el igazi célját. Ennek szellemében zajlik a múlt gyanús ügyeinek kivizsgálása” – írja hétfői bejegyzésében Orbán Viktor a Facebook közösségi oldalon.

Orbán Viktor arra kérte az embereket, hogy adjanak időt az igazságszolgáltatásnak

Orbán Viktor, miniszterelnök megjegyzi, hogy az elszámoltatás felgyorsítása érdekében a Parlament megerősítette az ügyészséget, amely így új, korrupcióellenes munkacsoportot hoz létre, és a legszövevényesebb ügyek kivizsgálására is rendelkezésre állnak az eszközök. A kormányfő a legismertebb ügyek közé sorolta a moszkvai ingatlaneladást és a sukorói telekcsere ügyét. Orbán Viktor úgy fogalmaz: ” Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták”. A kormányfő zárásképpen arra kérte az embereket, hogy adjanak időt az igazságszolgáltatásnak.