Az OB1 középszakaszában igen kiélezett küzdelem alakult ki a legjobb négybe, pontosabban háromba jutás érdekében. A Miskolci Jegesmedvék azzal a nem titkolt céllal utaztak el vasárnap, hogy a Vasas után a Dunaújvárostól is pontokat vegyenek el.

Igen vehemensen kezdték a házigazdák a mérkőzést, hiszen a hetedik másodpercben Budainak már be kellett mutatnia az első védését, tíz szekundummal később pedig elcsattant az első kapuvas ugyanott. Gyorsan jött a válasz a másik oldalon, amikor fél perc múlva Saluga lőtt mellé. A 4. percben MacSweyn szerzett korongot, egyedül vezethette Budaira a korongot, de lövését remek mozdulattal védte a miskolci kapus. A 8. percben már vezetett a Miskolc. Saluga vette észre az egyedül hagyott Láda Balázst, aki köszönte az átadást, és egyből Saluga kapujába vágta a pakkot (0-1). A 13. percben elkerülhető gólt kaptak a Macik. Négy a négy ellen ment a játék, a védekező harmadban azonban elvesztették a korongot, amelyet Papp Viktor szerzett meg, és közvetlen közelről mattolta Budait (1-1). A 14. percben újra Láda Balázs veszélyeztetett, de próbálkozása pár centit tévedett. A 17. percben Magosi léphetett ki őrizetlenül, már Budait is elfektette, de fölé emelt.
Remek harmad a Maciktól
A második harmadban remekül játszottak a Macik. A 2. percben Waddell lövése Seveláról pattant centikkel a kapu mellé, majd Bonar próbálkozását hárította a hazai kapus. A következő percekben ismét Waddell volt a főszereplő, először Sevelát lőtte fejbe, majd a kapuvasat találta telibe. A miskolciak kitűnően, gyorsan játszottak, a dunaújvárosiak többször is csak szabálytalanság árán tudták őket akadályozni, ám az emberelőnyöket nem sikerült kihasználni. A 9. percben Saluga közeli emelése – a miskolciak szerint – átment a gólvonalon, ám a bíró nem ítélt gólt. A 13. percben Bonar túl közelről próbálta átnyomni a korongot Sevelán, így ez nem is sikerülhetett. A 14. percben a semmiből szerzett vezetést a Dab. Galanisz hátulról centerezte be a korongot, amit Azari kapásból lőtt a hálóba (2-1). Egy perccel később Majoross közeli fonák emelése halt el Sevelában. Újabb hatvan másodperc elteltével azonban már ő is tehetetlen volt. Szilágyi a sarokból kitűnően vette észre a középen egyedül érkező Sijkat, aki a megkapott korongot a jobb felső sarokba emelte (2-2). A 17. percben Galanisz ugorhatott ki egyedül, de a szólója végén leadott lövését Budai hatástalanította. A 19. percben előbb Rafaj, majd Dubek lövését is védte Sevela.
Döntő félperces rövidzárlat
A harmadik harmadban a 4. percben Magosi szólóját védte bravúrosan Budai. A 6. percben Kincses orra előtt ütötték arcon bottal Gőzt, ám büntetés nem járt érte. A 8. percben egy kapu előtti kavarodásban Galanisz találta meg leghamarabb a korongot, és küldte azt a kapuba (3-2). Harminc másodperccel később Pavuk lövése éppen Szilassy elé került, akinek lövésére Budait már nem tudott visszaérni (4-2). A 9. percben MacSweyn felső sarkos lövését fogta a lepkéssel Budai. A 13. percben Dubek kapott remek hosszú passzt, de szólója végén Sevela védett. A 15. percben Pavuk próbált keményfiúnak látszani, ledobta a kesztyűjét, hogy nekimenjen Bonarnak, de szerencsére a kanadai légiós megőrizte hidegvérét és nem ült fel a provokációnak. Nem sokkal később Martinka távoli lövése vágódott a bal felső sarokba (5-2). Egy perccel később pedig Pozsgai lőtt a kék vonal közeléből és a korong utat talált a kapuba (6-2).
A Jegesmedvék jól játszottak ezen a mérkőzésen, az első két harmadot kontrollálták is. A harmadik harmadban egy fél perces rövidzárlat, majd két jól eltalált lövés okozta a Macik vesztét. A vendégek nem vallottak szégyent, a gólkülönbség pedig mindenképpen túlzott, a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.
Jegyzőkönyv
Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék JSE
6-2 (1-1, 1-1, 4-0)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző
V: Kincses, Kovács, Berger
Kiállítás: 14 perc (+10 perc fegyelmi Pavuk) illetve 10 perc (+10 perc fegyelmi Waddell)
G: Papp V., Azari, Galanisz, Szilassy, ill. Láda B., Sijka,
MJJSE: Budai K. – Budai R., Szilágyi, Gőz, Saluga, Láda B., Kis, Waddell, Bartzen, Láda P., Dubek, Korpos, Urbán, Bonar, Kállai, Majoross, Dányi, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.
Dab.Docler: Sevela – Lencsés, Pozsgai, Varga, Metcalfe, MacSweyn, Pavuk, Mestyán, Kiss, Papp V., Győri, Jonkl, Hegyi, Szilassy, Martinka, Magosi, Galanisz, Azari, Papp Cs., Kiss, Becze (k). Edző: J. Patrick MacCallum.
Bob Dever: –
J. Patrick MacCallum: –