Előzetes letartóztatásba helyezték a százmilliós csalással vádolt volt százhalombattai alpolgármestert, az egykori fideszes politikust néhány hete bízták meg a város kiadásában megjelenő Kelet felől című folyóirat vezetésével, melynek felelős szerkesztője Pozsgay Imre.

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Pest Megyei Bíróság Fazekas Istvánt, Százhalombatta volt fideszes alpolgármesterét, akit a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más súlyos bűncselekményekkel vádol. Az ügyészség emellett ügyvédi és hivatali hatalommal való visszaélést, magán­ és közokirat­hamisítást is a terhére ró.

A kényszerintézkedés érdekessége, hogy azt még az első fokú ítélethirdetés előtt rendelték el, mivel az egyik vallomás alapján a bíróság megállapította: hogy Fazekas szabadlábon hagyása esetén hátráltathatja a tárgyalás menetét, megnehezítheti, meghiúsíthatja a sikeres bizonyítást. A bíróság sajtóosztályának tájékoztatása szerint a volt alpolgármester „az elsőfokú ügydöntő határozat” meghozataláig előzetesben marad-írja a nol.hu