A jóléti rendszerváltozás legnagyobb nyertesei itt élnek közöttünk. Nagyon sajnálom, hogy valahogy kifelejtődött a köztudatból  például az, hogy egykori honvédelmi miniszterünk Juhász Ferenc apósa is a legnagyobb nyertesek közé tartozott.

Innét Nyékládházáról.

Most, hogy kiderült J. Ferenc lehet, szereti a könnyű életet és a whiskyt, tudnunk kell emlékezni az após 2003-as, opportunizmus nélküli önfeláldozásáról is. Szóval, először J. Ferenc kinézte magának megvételre a XII. kerületben Budapesten, a mindössze 142 millió forintért hirdetett mediterrán villát. Azután ügyesen, 95 millióért megvásárolta azt.

A nyékládházi após, SZ. B., aki az ÉSZAKERDŐ R. T. belső-ellenőre volt és nyugdíjazása előtt a fizetése elérte a bruttó százezer forintot, 33 millió forint kölcsönnel járult hozzá a miniszteri tranzakció sikeréhez. ( Annak idején a lapok megírták: a nyéki szomszédok döbbenten hallották a 33 millió forintos kölcsönről szóló híreket. Kizárták, hogy az erdészet kisnyugdíjasa bármennyire is szerette és tisztelte vejét, ekkora kölcsönt tudott volna nyújtani.)

Nyékládháza városa igen közel van Miskolchoz: talán könnyen kilehetne deríteni, egykori miniszterünk visszaadta-e már, a 33 millás rokoni kölcsönt?

Bezzeg a mi alpolgármesterünknek semmi titkolni valója nincs: derült ki újfent a hétvégén. Az újságírói kérdésre, hogy dr. Mokrainak miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában a háza, a méltán népszerű bank-szakjogász kissé türelmetlenül, ám mégis epigrammatikus tömörséggel válaszolt: ” Korábban is elmondtam, az épület a családomhoz és érdekeltségi körömhöz tartozik. Most is ez a válaszom.”

Február 23-ra, azaz szerdára, szocialistáink rendkívüli közgyűlést hívtak össze, a város középtávra vonatkozó gazdasági programjáról. A polgármester ez alkalomból felolvasta egy papírról, hogy a március 10-i közgyűlés 7. napirendi kunsztja pont erről szól. Ezzel a rendkívüli közgyűlés véget ért.