Tűzoltók próbálják oltani az Általános Népi Kongresszus, a líbiai parlament épületét Tripoliban, számolt be róla a Reuters tudósítója.

A Tripoliban utcára vonuló töübb ezer tüntető hétfő hajnalban megtámadta az állami tévé székházát is, ezért a tévé adása is megszakadt egy időre. Hétfő délelőtt azonban már zavartalan volt az adás.

A BBC helyszíni tudósítója szerint hétfő délre úgy tűnt, a biztonsági erők visszaszerezték az irányítást az utcákon. Ugyanakkor nehéz pontos képet kapni a líbiai fővárosban zajló eseményekről. A keleti országrész legnagyobb városából, Bengáziból nem érkeztek újabb összecsapásokról hírek, a település és környéke a tüntetők kezén van.

Több magas rangú líbiai diplomata is lemondott tisztségéről a Kadafi-kormányzat reakciója ellen tiltakozva. Az ország indiai nagykövete tiltakozott, amiért külföldi zsoldosokat vetettek be a nép ellen, és távozott posztjáról Líbia pekingi nagykövete is. Csatlakozik a forradalomhoz, jelentette be Abdel Moneim al-Honi, aki az Arab Ligában képviseli Líbiát.
hirdetés