Nehéz dolga van a szülőknek, amikor a gyerekek számítógépezéséről van szó, hiszen az internet ma már nem csupán a szórakozáshoz, hanem gyakran a tanuláshoz is elengedhetetlen eszköz. „Fontos, hogy belelássunk gyermekünk életébe, hogy mit csinálnak az interneten, amikor egyedül hagyjuk őket. Sok szülő nem tudja eldönteni, hogy gyermeke valóban a házifeladatához szükséges anyagot gyűjti az interneten vagy csupán szórakozik. A Norton Online Family révén egy olyan eszközt ajánlunk, amelynek köszönhetően tájékozódhatnak, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a számítógép előtt, valamint figyelemmel kísérhetik internetezési szokásaikat” – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

A vállalat egy felméréssel is bizonyította a címben szereplő állítást, 20 ország több mint 20 millió gyerekének online szokásait összesítették. Az anonim kutatásban résztvevő gyerekek leggyakoribb keresőszavai alapján a Symantec összeállított egy nemzetközi zenei toplistát, amely jól tükrözi a mai gyerekek online érdeklődését, ugyanis ez legfőképpen zenészekből és popszámokból áll: a gyerekek szórakozásra vonatkozó találatainak 75 %-át ugyanis zenék és zenészek alkotják.

Talán meglepő, de a mai gyerekek szemében mégis bírhatnak némi értékkel a régebbi korok előadói, hiszen a top 25-ben jutott hely John Lennon számára is, Lady Gaga és a szívtipró Justin Bieber mellett. Tavalyi évben volt a zenei ikon halálának 30. évfordulója, ezzel megelőzte Lady Gagát a toplistán, de Justint nem sikerült legyőzni. A fiatal előadó ugyanis hihetetlen népszerűségnek örvend minden országban. A legnépszerűbb keresőszavak között szerepelt a magyar gyerekek körében is népszerű Shakira „Waka Waka” és Katy Perry �eenage Dream” című száma, míg Eminemnek is sikerült bejutnia a top 25-be a ” Love the way you lie” című dalával.