Programok a megyeiben Tisztelt Szerkesztők, kedves Érdeklődők!

2011. február 16-án, szerdán 10 óra kor kezdődik a Babusgató Klub zenés – mozgásos foglalkozása, a Vidám Kismanók Zenebölcsi a legkisebbeknek. A szülők – Simon Zita vezetésével – elsajátíthatják a kicsinyeknek szóló dalok szövegét és elődadási technikáját. A játékok során, melyek a gyermekek összes érzékszervét megdolgoztatják, szinte észrevétlenül fejlődik gondolkodási készségük, finommozgásuk, képzeletük. Szeretettel várjuk klubunk jelenlegi és jövőbeni kedves babáit és mamáit!

2011. február 16-án, szerdán 17 órától folytatódik a MuzsiKaland a megyei könyvtárban! Zenei ismeretterjesztő sorozatunk következő előadásának témája: A zongoraművész, zeneszerző Bartók. A művész életútját archív képek vetítésével, a kortársak visszaemlékezésein keresztül, Bartók zongorafelvételeivel kísérve Flach Antal csembalóművész mutatja be.

2011. február 23-án, szerdán 17 órakor szolgáljuk fel a „desszertet a kocsonya mellé”. A miskolci téli fesztiválhoz kapcsolódó találkozón vendégünk: Rácz Zsuzsa író, újságíró lesz. „Terézanyuval” Jenei László Szabó Lőrinc-díjas író beszélget a könyvtár földszinti előadótermében.

A megyei könyvtár földszintjén új kiállítás látható Könyvtári ínyencségek címmel. Ehhez kapcsolódik a honlapunkon a Borsodi Digitális Könyvtárban található Helyi ízek című virtuális gasztronómiai kalandozás, melyet a következő címen érhetnek el:

http://www.rfmlib.hu/digitkonyvtar/dok/virtualis_kiallitas/helyi_izek/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.), ahol programjainkra a belépés díjmentes!