A magyar és szlovák hatóságok közös munkájának és együttműködésének eredményeként sikerült „zátonyra futtatni” a magyarországi Tuzsérnál azt a nagy cigarettaszállítmányt, amit múlt éjjel akartak Ukrajnából a Tiszán Magyarországra csempészni.

Erről Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának vezetője tájékoztatta az Új Szó Online-t.

Február 11-én késő este a Sátoraljaújhelyi Magyar – Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KKSZH) keresztül érkezett jelzés a szlovák rendőri szervektől, mely szerint a Tiszán jelentős mennyiségű cigarettát csempésznek Ukrajna felől Magyarországra. A KKSZH munkatársai soron kívül felvették a kapcsolatot a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, valamint a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival.

A szlovák szervekkel való gyors információcsere, valamint közös akció eredményeként a Sátoraljaújhelyi, valamint a Záhonyi rendőröknek a Kisvárdai pénzügyőrökkel együtt sikerült a mindenképpen jelentős mennyiségnek számító cigarettaszállítmányt az éjjel Tuzsérnál „zátonyra” futtatni. A csempészek a jelentős mennyiségű dohányt a motorcsónakban a településnél hátrahagyták.

A folyóparton hátrahagyott csempészszállítmány partra juttatása és kiemelése jelenleg is tart.
ujszo.com