Pénteken este nehéz mérkőzés várt a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatára, hiszen a „kis” Fehérvár utóbbi időben jól játszó együttese látogatott el a Népkertbe. A Macik megszenvedtek a győzelemért, de végül begyűjtötték a három pontot.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdték a Macik. Alig telt el 50 másodperc, amikor Sijka cselezte be magát a vendégkapu elé, lövése azonban elakadt Macekben. A 7. percben emberelőnyben játszott a Fehérvár, amikor egy közeli lövést remekül védett Gyenes. A 9. percben Láda Balázs kapott jó passzt a támadóharmad közepén, de bombáját fogta a vendégkapus. A 12. percben gyönyörű háromszögelés után Bonar küldte rá a korongot, de azt vállal nyomta fölé Macek. A 13. percben Rafaj szerzett korongot a félpályánál, kitűnően indította Dubeket, akinek lövése azonban „odaragadt” a vendégkapushoz. A 15. percben Láda Péter vette észre a középen egyedül érkező Sijkat, aki a megkapott korongot rálőtte, de Macek ezúttal is a helyén volt.
Gólt ért a nyomás
A második harmadban is 50 másodperc kellett az első Jegesmedve helyzethez. Kiss ugorhatott ki egyedül, ám végül Macekbe lőtt. Egyértelműen látszott, hogy a Macik magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, sorjáztak a lövések a vendégkapura, és ez a nyomás végül a 6. percben érett góllá. Bonar a kapu mögül centerezett Majorosshoz, aki remekül lőtte ki a felső sarkot (1-0). A 7. percben csaknem növelte előnyét a hazai csapat: Macek hajmeresztően rosszul jött ki egy korongért, elvétette, ám a kialakult kavarodásban a Macik nem tudták a gólvonal mögé gyötörni a pakkot. A 12. percben előnyben Saluga kitűnően készítette le a korongot Bonarnak, aki fonákkal zúgó kapuvasat lőtt. Egy perccel később kettős fórban Bonar megint a vasat találta telibe. A harmad hátralévő részében a hazaiak játszottak fölényben, bár az utolsó percben fehérváriak kétszer is ráijesztettek a miskolci szurkolókra, de helyzeteik kimaradtak.
Kettős előnyből két gól
A harmadik harmadban a 6. percben érdekes jelenetek játszódtak le, hiszen rövid időn belül 2 páros kiállítást is befújt Haszonits játékvezető. A 10. perc Láda Péter szerzett meg egy már elveszettnek látszó korongot, megkerülte a kaput, de nem tudta Macek mellett a hálóba kotorni a pakkot. A 12. percben Saluga korongja találta meg a támadóharmad közepén Majorosst, aki azonban centikkel mellé lőtt. A 14. percben emberelőnyben egyenlített a Fehérvár. Pilcsik maradt egyedül a kapu előtt, és így nem okozott neki gondot a hálóba lőni közelről (1-1). Egy perc múlva ismét a Maciknál volt az előny. Kettős előnyben Láda Balázs lőtt a kék vonalról, a korong Macek mammutjáról éppen Bonar elé került, aki elhúzta a kapus mellett a pakkot és a hálóba emelt (2-1). Alig 19 másodperc múlva Bartzen kapott „forintos” passzt Dubektől a kapu előtt, és egyből a mattolta Maceket (3-1).
A Jegesmedvék ha nehezen is, de bedarálták a masszívan és jól játszó „kis” Fehérvárt. Vasárnap már egy jóval nehezebb feladat jön, idegenben a Dunaújváros ellen.
Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Sapa Fehérvár AV19
3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Miskolci Jégcsarnok, 500 néző
V: Haszonits, Berkesi, Kovács
Gól: Majoross, Bonar, Bartzen, ill. Pilcsik
Kiállítás: 18 perc illetve 18 perc