Tisztelt Frakcióvezető Úr! A Miskolc Holding ügyében megjelentetett sajtóközleménye kapcsán, tekintettel arra, hogy Önök a Holding könyvvizsgálói átvilágításának ügyét politikai mezőre terelték, mint a Fidesz miskolci frakciójának vezetője válaszolok Önnek.

Tetszik, nem tetszik, egyre nagyobb a lakossági érdeklődés a Miskolc Holding elmúlt 8 évének pénzügyeivel kapcsolatosan, és egyre nagyobb a sajtó nyomása is. Úgy tűnik, hogy ez az érdeklődés, és ez a nyomás az MSZP-t zavarja valamilyen okból, és mondvacsinált ügyekkel megpróbálja elterelni a közvélemény figyelmét a lényegről, a független könyvvizsgálók súlyos megállapításairól.
Önök a miskolci lakosokra hivatkoznak, ám érdekes módon a Miskolc Holding előtt nem állnak sorba ezek az emberek, és nem döngetik az ajtót, hogy ide nekünk a könyvvizsgálói jelentéseket. Az a gyanúm, hogy az emberek régóta valami egészen másra kíváncsiak.
Nem árt újból és újból rögzíteni, hogy a Miskolc Holdingnál folyó könyvvizsgálói átvilágítás célja csupán az, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, és elég sajnálatos, hogy az előző közgyűlést nem nagyon érdekelték a Miskolc Holdingnál folyó ügyek. Érdekes, hogy éppen most lett ez ennyire fontos Önöknek, de bizonyára megértik és elfogadják – mert nyilvánvalóan Önök is csak a tisztánlátásban lehetnek érdekeltek –, hogy amíg az iratokat független jogi szakértők nem minősítik, addig azokat bizalmasan kell kezelni.
A tény az, hogy az ügyben eljáró független könyvvizsgálók pénzügyi, számviteli megállapításokat tettek, nekik ez a szakmájuk. A továbbiakban közreműködő független ügyvédek pedig eldöntik, hogy milyen jogi lépéseket javasolnak a városnak, mert nekik meg ez a szakmájuk. Szerintem várjunk türelemmel.
Mindenesetre örülök, hogy a Holdingban történt látogatásuk után, rövid egészségügyi sétát téve átmentek a Polgármesteri Hivatalba, és ne haragudjon, de nem lep meg, hogy senki nem tudta ott megmondani, melyik ügyvédi irodánál vannak a papírok. Ezt én sem tudom, és higgye el, ez így van jól. Addig, amíg az anyagot át nem nézik a független jogi szakértők, bőven elég, ha a részletekről csak a polgármester tud.
További nyomozásukhoz sok sikert és kitartást kívánok Önöknek, remélem, hogy Önök is ugyanezt kívánják minden, az ügyben eljáró szakértőnek.

dr. Kiss János
Miskolc Város Közgyűlés
Fidesz frakciójának vezetője