A meteorológus szakmát is megdöbbentette, hogy indoklás nélkül kirúgták Bozó László akadémikust az Országos Meteorológiai Szolgálat éléről. A Népszabadság úgy tudja, hogy Bozó sem szakmai, sem gazdálkodási hibát nem követett el. Leváltását lllés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára kezdeményezte, de a felmentést a miniszter írta alá. Bozó László 2007-ben hat évre nyerte el pályázat útján ezt a posztot. Elődje az a Dunkel Zoltán volt, aki a lap információja szerint átveszi Bozó László helyét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Európai Unió területén hazánkban a legalacsonyabb az otthoni távmunka és a részmunkaidő aránya, amely jelentős arányban hozzájárul az országot jellemző demográfiai krízishez. Kopp Mária kutató szerint bár családközpontú nép vagyunk, egyre kevesebben vállalnak gyermeket, ráadásul a meddő házaspárok és a szinglik száma is intenzíven nő.

Elkezdődött a netes oldalak regisztrációja – adja hírül az Index. Postán kell elküldeni a kitöltött bejelentési lapot, amit az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapjáról lehet letölteni. A határidő június 30., bár lehet, hogy addigra már nem is kell majd regisztrálni a hírportálokat és internetes lapokat – jegyzi meg a portál.

A Napi Gazdaságban az olvasható, hogy az előző pályázaton megjelölt forgalmi értéknél százmillióval kevesebbért hirdette meg a Cívis Hotels felszámolója a debreceni Aranybikát. A hotel új szárnyát az év elején gazdaságossági okokból bezárták. Elindult a cégcsoport tulajdonában lévő többi szálló és vendégház értékesítése is.

A Világgazdaság azt írja, hogy a világon tavaly 1,6 milliárd új mobilkészülék talált gazdára, 31,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban – derül ki az amerikai Gartner elemző cég tegnap kiadott jelentéséből. Az üzleti alkalmazásokat is befogadni képes okostelefonokból viszont még ennél is jóval nagyobb arányú, 72,1 százalék volt egy év alatt a piac bővülése. Ennek nyomán az is elmondható már, hogy a világon eladott minden ötödik készülék ez utóbbi kategóriába sorolható.

Egyértelműen negatívan értékelik a januári magyar államháztartási adatokat a londoni elemző házak, ami azért is intő jel, hiszen az elmúlt hetekben rendkívül optimista véleményen voltak Magyarországról – olvasható a Portfolio.hu-n. Különösen negatív fejlemény megítélésük szerint, hogy már az év első hónapjában teljesült az egész éves deficitterv 18 százaléka, és a kiadási oldalon sem túl biztató folyamatok indultak el. A külföldi szakértők ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy egy hónap adataiból még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, ám a friss számok is alátámasztják a februárra tervezett kormányzati csomag szükségességét.

inforadio.hu