13:24 calvero56A cím nem földrajzilag értendő, nem ázsiai város. Hanem egy állásfoglalás.

Egyetértek Rudolf Petivel, aki az ősszel egy sörözőben azt mondta nekem

: csak azért nem rabol bankot, mert nem ért hozzá. És tényleg. Az is egy szakma, megvannak a megtanulható és megtanulandó fogások. Aki eme Istennek tetsző foglakozással komolyabban akar foglalkozni, annak meg kell tanulnia ezt a szakmát. Rosszmagam szemében a kilencvenes évek legnagyobb hőse a Viszkis volt. Nem rabolt többet, mint egy közepes képességű maszopos képviselő… de annak a rablásnak stílusa volt. Profi módon csinált hülyét a rendőrökből…. no jó, tudjuk, esetükben önerőből is van képesség erre. Emlékszem, 1999 nyarán Ági nevezetű szeretőmmel a Hungária Körút egyik vendéglátóipari egységében üldögéltünk… és akkor még nem tudtuk, hogy a Viszkis egy sarokkal arrébb bujkál, miután megszökött a börtönből. (A másnapi hírekben meg is mutatták a házat… és a hírekből azt is megtudtuk: jellemzően hazai módon a barátja dobta fel, adta el jó pénzért a rendőröknek.)

Igaza van Rudolf Petinek. Bankot rabolni nem bűn. Meg is tenném… de én sem akarok már új szakmát tanulni. A meglévőre sincs nagy igény.

Nem bűn bankot rabolni, mert azok egyfolytában rabolnak minket. Ma például a merkantiltól jött egy boríték. Valami elmaradást követelnek rajtam, a kocsihitellel kapcsolatban. Mely kocsiban majd egy éve nem ültem. Irományukat „iktattam” is azonnal a legmegfelelőbb helyre, a szemétkosárba.

Orbánt hogy támadták, amikor ezekre a fehérgalléros bűnözőkre plusz adót vetett ki…! Hörögtek a pénzintézetek, rohantak rögtön Hágába, meg az európai tanács elé, ahogy most a médiatörvény okán. (Utóbbiról nemrég tüntetés volt a parlament előtt: ott hörögtek a szegény megtévesztett maszopos szimpatizánsok, hogy „feri gyere vissza, szükség van rád!” Aha… nekik bizonyára. Ja, hogy melyik feri? Hát aki beléd… Khm. Hiányzik feri a maszoposoknak. Mert feri megengedte nekik a korrupció minden fokát és változatát.)

Azt javallom a munkanélkülieknek, meg azesélytelenül szegényeknek: tanuljatok új szakmát…

Üdvözli minden tanulni vágyó barátját Calvero, aki évek óta munkanélküli, és virtuális bankrabló