Omár Szulejmán egyiptomi elnökhelyettes ellen röviddel az egy héttel ezelőtti kinevezése után fegyveres merényletet hajtottak végre Kairóban.

A Szulejmán gépkocsikonvoja elleni támadás folyamán két testőre életét vesztette, többen megsebesültek, ám maga a politikus életben maradt, közölte nemsokkal ezelőtt a Fox News amerikai tévéállomás.
Omár Szulejmánt egy héttel ezelőtt nevezte ki helyettesének Huszni Mubárak egyiptomi elnök, korábban pedig esztendőkön át a titkosszolgálatok mindenható és sokak által gyűlölt minisztere volt. Mubárak egyik legmegbízhatóbb embereként rendszeresen átjárt a szomszédos Izraelbe a palesztin-izraeli viszály rendezése érdekében, Hogy ez mennyire sikerült neki, arról a megfeneklett, pontosabban el sem kezdődött zsidó-palesztin tárgyalások állása tanúskodik.

A hatalmához most már Obama amerikai elnök ellenében is görcsösen ragaszkodó Mubárak egy héttel ezelőtt Omár Szulejmán személyében harminc esztendős szünet után nevezett ki elnökhelyettest Egyiptomban, ám a forradalmi tömeget ezzel a trükkel sem sikerült lecsendesíteni. Obama elnök egyébként megerősítette a Szulejmán elleni merénylet hírét, s a Fehér Ház szóvivője azonban újságírói kérdésre nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni.
Hering József – Kuruc.info