A döntőbe jutásért játszottak a Jegesmedvék a TippMix Magyar Kupán szombaton este. Ehhez a Dab.Docler csapatát kellett volna legyőzni, ám nem sikerült. Pedig a helyzetek megvoltak, de a vendégek kapusa, Sevela elképesztő teljesítményt nyújtott. Így a Macik a bronzéremért játszhatnak vasárnap délután 1 órától.

Alaposan belekezdtek a csapatok az első harmadban, hiszen óriási iramban telt az első néhány perc. A 6. percben Rafaj nagy lövése ment centikkel mellé. A 8. percben emberelőnyben megszerezte a vezetést a Dunaújváros. MacSweyn lövését még kitolta lábbal Budai, ám a korong az őrizetlenül hagyott Azari elé került, akinek már nem volt nehéz dolga az üresen maradt kapuba passzolni (0-1). Ezután átvette a mérkőzés irányítását a hazai csapat, sorra dolgozták ki a helyzeteket, igaz ki is hagyták azokat. A 13. percben Derton bombája kipattant Sevelaról, Saluga próbálta – egy védővel a nyakán – a kapuba tuszkolni a korongot, de végül a vendégek kapusa rátenyerelt a pakkra. A 16. percben Waddell rövid időn belül kétszer is lőhetett, ám Sevela a helyén volt. Egy perccel később Sijka közeli lövését hatástalanította a Dab kapusa, majd Rafaj felsősarokba szánt bombájával tett ugyanígy. Nem sokkal a harmad vége előtt kettő az egyre vezethették a vendégek a korongot, amelyet végül kapura is küldtek, de Budai hatalmas bravúrral védett.

Elképesztő Maci fölény, Dab gól

A második harmadban érdekes pillanat jött el: a 3. percben két kettős kiállítás alanyai ültek a büntetőpadon. Az 5. percben Sijka kisodródva már csak a kapuvasat találta el. Egy perc telt el, amikor Láda Balázs lövését nagy bravúrral hárította Sevela. Nem sokkal később egy szépen kijátszotta támadás végén Bonar egy méterről az üres kapu fölé emelt. A 10. percben óriási tűzijátékot rendeztek a Macik a vendégkapu előtt, ám egyetlen próbálkozás sem talált utat a kapuba. Két perccel később Dubek ugorhatott ki, de szólója végén a kapusba vágta a korongot. Ekkor már csak Sevela tartotta a meccsben a vendégeket, akik szinte ki sem tudtak jönni a térfelükről. A 14. percben remek támadás végén Saluga fonák emelése találta el Sevelát. A 19. percben Bonar fordulásból leadott lövését védte Sevela. Ekkor már elképesztő fölényben játszottak a Jegesmedvék, de egyszerűen nem tudtak túl járni Sevela eszén. A harmad végén egyetlen valamirevaló támadásából növelte előnyét a Dab: MacSweyn közelről talált a hálóba (0-2).

Üres kapus gól a végén

A harmadik harmadban minden ott folytatódott, ahol a másodikban abba maradt. A Miskolc támadott, a Dab szinte csak a védekezéssel foglalkozott, ám a hazai továbbra sem találták Sevela ellenszerét. A 7. percben Bonar közelről célozhatta meg a kaput, ám Sevela kitolta a korongot. A 8. percben Virág csúszott neki Budai Krisztiánnak, de szerencsére gyorsan összeszedte magát, és a jégen tudott maradni. A 12. percben a hazaiak kivédekeztek egy kettős hátrányt. A 19. percben Derton végleges fegyelmit kapott. Másfél perccel a vége előtt lehozta kapusát a Miskolc, ám ennek a vége egy üres kapus gól lett, amit Macsweyne ért el (0-3).
A Miskolci Jegesmedvék minden dícséretet megérdemelnek, hiszen jól játszottak, különösen a második harmadban a kapujához szögezték a támadójátékban nagyon keveset mutató Dunaújvárost. Nekik azonban volt egy Sevelajuk, aki minden lövést megfogott, közben pedig találtak két gólt, és ez döntött. A játék képe alapján igazságtalan eredmény született, de a hokit is gólra játsszák, és ebben ma jobb volt a Dab. Vasárnap a bronzéremért küzdhetnek a Macik a Ferencvárossal.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Dab.Docler
0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző
V: Kincses, Halassy, Kész, Nagy
Kiállítás: 25 perc (+10 perc fegyelmi Waddell, + 20 perc végleges fegyelmi Derton) illetve 24 perc (+ 10 perc fegyelmi Varga, +10 perc fegyelmi Lencsés)
G: Azari, MacSweyn (2).

MJJSE: MJJSE: Budai K. – Budai R. Egri, Szilágyi, Gőz, Saluga, Láda B., Kis, Waddell, Bartzen, Láda P., Dubek, Korpos, Urbán, Derton, Bonar, Kállai, Majoross, Dányi, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.
Dab.Docler: Sevela – Lencsés, Pozsgai, Varga, Metcalfe, MacSweyn, Mestyán, Kiss, Papp V., Győri, Jonkl, Hegyi, Virág, Szilassy, Martinka, Magosi, Galanisz, Azari, Tőkési, Papp Cs., Kiss, Becze (k). Edző: J. Patrick MacCallum.

Bob Dever: – Rendkívül csalódott vagyok. Az emberhátrányokat jól védekeztük ki, ám az előnyöket nem tudtuk kihasználni. Budai remekül debütált, megadta az alapot a győzelemhez, ám fejben nem tudtunk a dunaújvárosiak fölé. Sevela elképesztően védett, ilyen kapusteljesítményt még nem is nagyon láttam. Holnap nyernünk kell a Ferencváros ellen, mert tartozunk a szurkolóinknak, akik megérdemlik ezt.
J. Patrick MacCallum: – Sevela fantasztikusan védett, a mai napon ő volt a különbség a két csapat között. Rengeteg lövést kellett hárítania, és nem tudtak kifogni rajta, pedig a sérülése után ez volt az első mérkőzése. Holnap meg szeretnénk nyerni a kupát.