Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy keressétek meg az Önkormányzati képviselőtöket, és kérjétek meg, hogy február 3.-án a közgyűlésen képviseljék a miskolciak érdekében az alábbiakat

Közigazgatási hivatal azzal az indokkal kívánja visszavonatni a miskolci lakcím bejelentési törvényt, hogy az alkotmányellenes, mivel mindenkit – megillet a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga.

A fentiek alapján a Közigazgatási Hivatal vezetője indítványozta a rendelet hatályon kívül helyezését, s a Közgyűlés ezzel kapcsolatos álláspontjáról, döntéséről tájékoztatást kért.

A lakcím bejelentési törvény arról rendelkezik,

– hogy kell saját lakás, vagy a tulajdonos engedélye a lakhatáshoz

– hogy kötelező a WC kiépítettség ,

– hogy kell szemétszállítási szerződés, és annak fizetése,

– hogy megfelelő lakótérrel kell rendelkezni,

– stb

A lakcím bejelentési rendelet nem korlátozza az egyén szabad mozgásában és tartózkodási helyének szabad megválasztásában.

Sátoraljaújhelyen is megpróbálta a közigazgatási hivatal vezetője visszavonatni a törvényt, de

Szamosvölgyi Péter kiemelte: nem vonják vissza a lakcímbejegyzésre vonatkozó szabályozásukat sem – bár a közigazgatási hivatal a néhány éve meghozott rendelet újragondolására kérte az újhelyi önkormányzatot. Eszerint csak akkor jelentkezhet be valaki egy sátoraljaújhelyi lakóingatlanba, ha ott az egy főre eső terület legalább 10 négyzetméter.

Vagyis például egy harminc négyzetméter alapterületű lakásban csak hárman élhetnek életvitel szerűen. A polgármester döntésüket elsősorban közegészségügyi szempontokkal indokolta. Mint elmondta: a túlzsúfoltság melegágya lehet a fertőzések, járványok kialakulásának, elterjedésének és véleménye szerint a gyerekek fejlődése szempontjából sem egészséges, ha generációk élnek együtt egyetlen légtérben. http://hvg.hu/itthon/20110107_segelyezes_satoraljaujhely

Tehát nem hogy visszavonták, hanem a miskolci 6 négyzetméter helyett 10 négyzetméter az egy főre eső engedélyezhető lakótér.

Ezért kérjük még a képviselőnket arra, hogy a 6 nm.t módosítsák 10 nm.-re.

Ezen kívül még kérjük képviselőnket, hogy szigorítsák a bérpótló juttatásokat a Sátoraljaújhelyen meghozott törvénynek megfelelően.

Mely szerint, csak az jogosult /RÁT/ Bérpótló támogatásra,

– aki szemétszállítási szerződéssel rendelkezik és azt fizeti is,

– aki az udvart kertet rendben tartja az udvaron nem halmoz fel szemetet és azt gondozza, megműveli,

– az ingatlan előtti területet a törvénynek megfelelően rendben tartja,

– a lakást tisztán kell tartania,

– a törvényben megfelelő WC.-vel kell rendelkeznie,

– az előírt rágcsálóirtásról és csótányirtásról gondoskodnia kell,

– az előírt ebtartási rendeletet be kell tartania /kötelező védőoltás/

http://www.youtube.com/watch?v=3d-0RlOQZsQ&feature=player_embedded

Tisztelettel:

Szemes István