A Kocsonyafesztivál számokban.Támogatás 2010

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010-ben: 14 millió forinttal járult hozzá a fesztiválhoz. Ezen felül a Miskolc Holding Zrt. és cégei összesen: 18,3 millió forint pénzügyi támogatást nyújtottak a Több, mint legenda közhasznú alapítványnak.

Miskolc Önkormányzata és cégei 2010-ben összesen:32,3 millió forinttal támogatták a fesztivált szervező alapítványt.

Nem közvetlen támogatás 2010-ben:

MVK Zrt. forgalom elterelések költségei: 5,3 millió forint.

Az ingyenes terület használatból befolyó összeg a fesztivál szervezőinek saját bevétele. Az önkormányzat ugyanis nem kér bérleti díjat egy még érvényben lévő korábbi rendelete alapján. A fesztiválszervezői azonban az árusoktól bérleti díjat szednek. Ennek összege a fesztivál honlapjáról letöltött díjtábla alapján megbecsülhető, valószínűleg több millió forint. (Megjegyezendő, hogy az idei évre már 2010. július 12.-én kértek és kaptak ingyenes terület használati engedélyt a szervezők).

Az önkormányzat intézményei, cégei kiegészítő programjai, kulturális intézmények részvétele, egyéb szolgáltatások. Ez a szám pontosan nem kimutatható, gyakorlatilag követhetetlen, de valószínűleg több millió forintot

A fesztivál szervezőinek a város felé fennálló jelenlegi tartozásai, korábban kiállított számlák alapján:

Városgazda kft 525.000 Ft

SzocioProdukt kft 3,3 millió forint

Fennálló tartozások összesen: 3.825.000 forint

A Kocsonyafesztivál számokban 2011

Miskolc Megyei Jogú Város valamint a Miskolc Holding Zrt. és cégei jelenlegi pénzügyi helyzete nem tette lehetővé, hogy 2011-ben közvetlen pénzügyi támogatást nyújtsanak a népszerű magán fesztiválnak.

Jelentős tétel azonban az MVK Zrt. forgalom eltereléseinek költségei. Ez az idei évben is 5,3 millió forintjába kerül a Miskolci Önkormányzatnak.

Az ingyenes területhasználatból befolyó összeg – a tavaly kiadott engedély értelmében- a Kocsonyafesztivált szervező alapítvány számlájára folyik majd be- tájékoztatta az eszakhirnok.hu portált Dobos Tímea a miskolci önkormányzat sajtóreferense.