Meddig ér a takarónk? – A Föld ásványi nyersanyagtartalékairól címmel tart előadást a Mindentudás Egyeteme 2.0-ás sorozatában Hartai Éva, a Miskolci Egyetem Ásványtani−Földtani Intézetének egyetemi docense. Az előadásból megtudhatjuk, hogy a földkéregben előforduló ásványi nyersanyagok nélkülözhetetlenek az emberi lét fenntartásához, a gazdaság, az ipar alapvető igényeinek kielégítéséhez. Napjaink egyik kiemelkedő, globális léptékű gazdasági-politikai kérdése, hogy a rendelkezésre álló nyersanyagkészletek fenntartható módon kielégítik-e az egyre növekvő társadalmi igényeket. Az előadás erre próbál választ adni, illetve kitér arra is, hogy a robbanásszerűen fejlődő, korszerű technológiákhoz rendelkezésre állnak-e a szükséges nyersanyagok.

Hartai Éva előadására február 1-jén, kedden este 6 órától kerül sor a Miskolci Egyetem XXXVII-es előadójában (Zambó-terem). Az előadó az A/3-as épület és főépület közötti, első emeleti átjáró felől közelíthető meg.

Az előadásra minden érdeklődőt várnak a szervezők, a résztvevőknek azonban fontos regisztrálnia január 30-ig a rendezvény honlapján, a http://www.mindentudas.hu oldalon, a „Jelentkezés az előadásra” funkciónál.