Kübekháza–Phuket – Pénteken élete utazására indult, vasárnap hajnalban már halott volt dr. K. Tibor (+41), a Thaiföldön tragikus véget ért kübekházi háziorvos.

K. Tibort, Kübekháza orvosát egy gyógyszergyár utaztatta

A doktor egy harminc fős orvoscsoporttal szombaton éjjel érkezett a phuketi üdülőparadicsomba, és helyi források szerint néhány társával úgy döntöttek, hogy lefekvés előtt még megmártóznak a szálloda medencéjében.

A rejtélyes módon elhunyt doktor vízben lebegő holttestére vasárnap reggel talált rá az egyik szállóvendég. Sokaknak nem fér a fejébe, hogy miért nem hiányolták Tibort az egész éjszaka útitársai. Vajon meg lehetett volna menteni az életét, ha a vele együtt kiutazó orvosok nem hagyják egyedül a medencében?

– Egy gyógyszergyártó cég szervezte az utazást a résztvevő orvosoknak, félig munka, félig kikapcsolódás-jelleggel – mondta el lapunknak egy, a családhoz közel álló személy. – Nem tartott Tiborral a családja, egyedül ment, csupa ismeretlennel. Tehát nem egy összeszokott társaság utazott, talán ezért nem figyeltek annyira egymásra – latolgatta a forrásunk.

A helyi lapok is talányként kezelik a halálesetet, hiszen – mint írják – a medence egészen közel van a szállodához.

– A medence éjszakára bezárt, néhány orvos azonban mégis bement a vízbe. Úgy tűnik, a sötétben nem vették észre, hogy eltűnt az egyik társuk – nyilatkozta Supachai Retchakul rendőr ezredes.

A hétfői boncolás szerint K. Tibor halálát fulladás okozta, ez azonban nem zárja ki, hogy a férfi előtte rosszul lett, vagy begörcsölt, és emiatt nem tudott kimászni a medencéből. Az orvos enyhén ittas volt, de a 0.3-as véralkoholszint önmagában nem adhat magyarázatot a tragédiára-írja a blikk.hu