Hétfőn délelőtt főleg a déli, délkeleti országrészben, illetve a Duna-Tisza-közén erősen felhős

lesz az ég. Arrafelé kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Az ország többi részén több-kevesebb napsütésre lehet számítani, és számottevő csapadék már nem valószínű. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet. A szél délutánra mindenütt mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke fagypont körül alakul.

Éjszaka az ország nagy részén kevés lesz a felhő, hajnalban egy melegfront hatására a Dunántúlon erős felhősödés kezdődik. Holnap reggel a nyugati, északnyugati megyékben már havazhat is. Helyenként párássá válik a levegő. A légmozgás gyenge marad. Hajnalra erősen lehűl az idő: a legalacsonyabb hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, derült tájakon ennél akár több fokkal is hidegebb lehet.

A hónap utolsó napjait hideg, olykor váltakozó nedvességtartalmú levegő határozza meg. Egy anticiklon segíti, hogy térségünk fölé a sarkvidék felől hideg légtömegek érkezzenek. Gyakran változik a felhőzet és a hét közepén többfelé várható havazás, hózápor. Az éjszakák nagyon fagyosak lesznek és a nappali órákra is csak fagypont körüli hőmérsékletre lehet számítani.