Csak úgy, mint egy héttel ezelőtt, engedtessék meg már megint egy kis északhírnökös köldöknézés ! Szóval, ahogy szokták mondani, a laptulajdonosi kör nagy megelégedéssel vette tudomásul, hogy 2010-ben szűk egy esztendő alatt megnégyszereztük az olvasótáborunkat. 2011 januárjában pedig  megduplázódott  az eszakhirnok.hu-ra kattintók száma.

A szocialista kormányzás ontologikus abszurditását mára fölváltották a helyi szocialisták hétfőnkénti, keddenkénti, szerdánkénti stb. abszurditásai: ezen a héten, szerdán például, a továbbra is rendkívül hiteles Simon Gábor nevezetű rosszindulatú mindentudócska, saját magát és embertársait is arra biztatta a miskolci nyugdíjbiztosítási igazgatóság előtti sajtótájékoztatójukon, hogy maradjanak magánnyugdíjpénztári tagok! Hiszen ők egyszer majd úgyis „kompenzálni” fogják a kitartókat, a szófogadókat.

Nincs is annál megindítóbb, mint amikor egy ihletett helyi baloldali a totális pénzügyi válság felé sodródó, vagy annak éppen csak ellenállni tudó világunkban magánnyugdíjpénztári pénzügyi befektetésekben látja a biztos öregkor zálogát. Egyébként is: az MSZP és az SZDSZ a jogegyelőségnek és az egyenlő közteherviselésnek még a látszatára sem adott akkor, amikor ezt a rendszert erőszakosan bevezette. Hiszen a társadalom egy rétegét – akiknek kötelezően be kellett lépnie a pénztárakba – részben felmentette idős honfitársaink eltartási kötelezettsége alól. Ezt a hiányt a társadalom többi rétegének kellett pótolnia.

Mielőtt a hihetetlenül erős maszopos kompenzálási kényszerből elhihető valóság lenne, jöjjön egy igazán tragikus heti hír: megyénk majd’ hétszázezer lakosából 15%-ot érint valamilyen lejárt, vagy már felmondott hitel, közmű, vagy egyéb tartozás. Ez jó százezres nagyságrendű reménytelenséget jelent szűkebb pátriánkban.