Nyilvános ülést tartott ma a Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos tanácselnök vezette büntetőtanácsa annak a férfinak (B. Sándor) az ügyében, aki ellen az a vád, hogy 2009. augusztus 22-én gondatlanságával egy gyermekkorú lány halálát okozta.

Az elsőfokú Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság ítélete szerint a vádlott a Tisza-partra ment fürödni, ott találkozott a kislányokkal, akik megkérték, hogy tanítsa meg őket úszni, mert nem tudnak.
A Tisza ezen szakasza egyébként fürdésre, strandolásra nincs kijelölve.

A vádlott a felkérésbe beleegyezett és azt mondta a két lánynak, hogy kapaszkodjanak a nyakába és elindult a mély víz felé.
Az erős sodrás azonban lesodorta a gyermekeket a nyakáról és mindhárman elmerültek.
A vádlott az egyik kislányt ki tudta menteni, a másikat azonban a víz elsodorta és a sértett életét vesztette; holttestét másnap horgászok találták meg.

Az 51 éves férfi, aki az elsőfokú bíróság 1 év fogházbüntetésre ítélt gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt, ma védőjével együtt bizonyítási indítványt terjesztett elő, amelynek az Ítélőtábla helyt adott.
A bizonyítási indítvány egy, a helyszínen készült videofelvétel beszerzésére vonatkozik, amely a védelem szerint a vádlott ártatlanságát bizonyítja.

Az Ítélőtábla új tárgyalási időpontot tűzött ki, a tárgyalás 2011. február 24-én folytatódik.