Tiszalúc – Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt egy 2010. márciusában Tiszalúcon történt gázolás ügyében a napokban jogerős döntés született.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya tavaly júliusban befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé abban a halálos kimenetelű közúti gázolásban amely 2010. március 19-én történt Tiszalúcon.

Ittasan gázolta el őket

Az időközben megtörtént vádemelés eredményeként – a B-A-Z. Megyei Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint – a Miskolc Városi Bíróság közelmúltban, jogerősen 4 évi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 4 évre a közügyektől, továbbá 5 évre a járművezetéstől eltiltotta azt a 39 éves tiszalúci férfit, aki az említett napon ittasan halálra gázolt egy gyalogost, míg egy másiknak súlyos sérüléseket okozott.

Az elkövető a jelzett napon lakásán egy több fős társasággal italozott, melynek eredményeként közepes fokú alkoholos befolyásoltságban járművébe ült. Ezt követően a település belterületén a jobboldali útpadkára lehaladva elütötte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén gyalogosan közlekedő 22 éves nőt, valamint a szintén gyalogosan közlekedő és kerékpárját toló 25 éves férfit.

A baleset következtében a 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott, míg a 25 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba.

Megállás és segítségnyújtás nélkül

A jármű ittas vezetője a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 39 éves B.Gy-t a rendőrök végül a településen egy másik autó utasaként fogták el és állították elő, aki még akkor is folyamatosan ellenállt és megpróbált elmenekülni a hatóság elől-írja a boon.hu