Miskolc. Kunkli egy 100 kilóval nehezebb ellenféllel fog verekedni

Kunkli Tivadar, a Hell Energy 46 éves bokszolója tavalyi, második visszavonulása után márciusban még egyszer ringbe száll. Ellenfele az utcai harcosok között és a thai-bokszban is híres Bob Sapp.

A 390 meccséből csak egyet elvesztő magyart a tavalyi It’s Showtime gála szervezői keresték fel az ötlettel, hogy küzdjön meg a félelmetes külsejéről és botrányos mérkőzéseiről híres 36 éves amerikaival. A Szörny 194 centi magas, 170 kiló, egy mázsával nehezebb, 16 centivel magasabb Kunklinál.

A thai bokszban Európa- és világbajnok magyar egy hónapja készül a küzdelemre, januártól naponta kétszer edz, állóképességének maximalizálásához fut, úszik és Sapphez hasonló adottságú – 130-140 kilós, 2 méter magas – ellenfelekkel küzd. Egy átlagos felkészüléssel szemben az a legfőbb különbség, hogy minden eszköz – a bokszzsáktól a rúgópárnáig –, két méterre van felemelve, hiszen ebben a magasságban kell majd bevinnie találatait.

Meccsük menet nélküli lesz, csak kiütéssel, vagy feladással fejeződhet be. A normál muay thai meccsekhez hasonlósan a „könyök/térd fejre” szabály él (azaz könyökkel és térddel fejre is lehet támadni), földharc nincs.

A helyszín és az időpont még nem ismert, valószínűleg Miskolcon vagy Kecskeméten rendezik majd a gálát, amelynek ez lesz a főmérkőzése.