Hégető Honorka egy autóbalesetben halt meg 2001. július 3-án. A balesetet az okozta, hogy a barátja ittasan vezetett, az autó Alsóörsnél, egy kanyarban kisodródott.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy egy nemzetközileg körözött férfit hoznak haza kedden Brazíliából repülővel.

Úgy tudni, hogy arról a férfiról van szó, akit a bíróság a távollétében ítélt el egy ittasan okozott, halálos közlekedési baleset ügyében. A baleset áldozata Hégető Honorka, az RTL Klub riportere volt.

A fiatal nő barátja ittasan vezetett, a kocsi egy kanyarban lesodródott az útról. A nő meghalt, a férfi pedig külföldre szökött a bírósági ítélet elől. Körülbelül két hete fogták el Brazíliában, néhány napja pedig két nyomozó utazott ki, hogy hazahozzák a férfit. A repülőgép dél után nem sokkal landol Ferihegyen, ahol a rendőrség tájékoztatást ad majd az ügyről.
hirdetés

Az RTL Klub a fiatalon elhunyt, tehetséges riporter emlékére alapítványt hozott létre, mely évente kiadja a róla elnevezett Hégető Honorka-díjat, amire kisebbségekkel, illetve hátrányos helyzetűekkel foglalkozó televíziós műsorok készítői pályázhatnak.