Városközpont épülne a Duna fölé, a Lágymányosi és a Petőfi híd közé tervezett gyaloghídon. Többszintes lenne, üzletekkel, éttermekkel, kávézókkal . Bólyai-híd lenne a neve. A kormány a Széchenyi-terven belül a híd mellett egy új koncert- és konferenciaközontot is építene a Nemzeti Színház mellé. Szegedre pedig tudásközpontot.

Az új, Lágymányoson épülő hídról mesél tervezője Finta József. A terveken Bólyai hídnak nevezték el. A többszintes, acélból és üvegből épülő híd az egyetemi központot és a Nemzeti Színház mellett épülő új konferencia és koncertközpontot kötné össze. Azt mondja, lesznek ott egyetemi klubbok, könyvtárak, tárgyalók, internet kávézók, esetleg nemzetközi klub netántán még mini szálloda is. Finta József évek óta tervezi egy olyan centrum létrehozását, amilyen sehol világon nincs.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a Tényeknek azt mondta, az Új Széchenyi Tervből erre is lesz pénz. és idén elkezdik az előkészítést. Azt mondja, a munkák folyamatosan zajlanak, egyenként meg lehet nézni, hogy mikor milyen fázisba fog jutni. Magát a gyaloghidat Budapesten, a Lágymányosi térségben tervezik. És az évtizedek óta romos, lepusztult várnegyedet is felújítják. A várbazár 2014-re lehet kész.
A budai vár rekonstrukciójának keretében az Országos Széchényi Könyvtárat is elköltöztetnék, éppen a megálmodott gyaloghíd tövébe, az ELTE lágymányosi közptonjának közelében lenne.

De az, Új Széchenyi Tervből nem csak Budapesten, hanem például Szegeden is lennének beruházások. Szegeden az egykori szovjet laktanya helyére épül majd az Európai Lézerközpont, ami 2015-re lehet teljesen kész. 65 milliárd forintos beruházásból valósul meg, és 300 kutatónak jelent majd állandó munkalehetőséget. A központ mellé Szeged egy Innovációs parkot is épít, amivel körülbelül 2000 embernek lesz munkája.