Békésen lezajlott a sajtószabadságért szervezett fél órás tüntetés pénteken este a Kossuth téren. Mintegy tízezer demonstráló vett részt az eseményen, mellettük a becslések szerint öt-hatezren az interneten kísérték figyelemmel az egyik közösségi portálon szervezett megmozdulást.

Tolsztoj, az esemény kezdeményezője mellett a demonstráción részt vett és beszédet mondott Bakáts Tibor Settenkedő is, aki felhívta a figyelmet a sajtószabadságért való küzdelem fontosságára. Szavai szerint a sajtószabadság 20 éve megvan Magyarországon, s az ’embereket nem lehet dedósokként kezelni’, mindig ki fognak állni a jogaikért. Az újságíró üdvözölte a Bécsben illetve Szlovákiában összegyűlt szimpátiatüntetőket, majd felolvasta Orbán Viktor e-mail címét, és felszólította a résztvevőket arra, hogy minél többen küldjék el a mozgalom által megfogalmazott petíciót az orbanviktor@orbanviktor.hu címre.

A petíciót, mely többek között azt követeli, hogy vizsgálják felül a médiatörvény alkotmányosságát, és amelyben a közszolgálati médiumok politikamentességére szólítanak fel, Gryllus Dorka, az esemény háziasszonya olvasta fel.

A rendezvényen fellépett Busa Pista rapper, valamint Bródy János is, aki tiltakozásul elénekelte a Ha én Rózsa volnék és a Miért hagytuk hogy így legyen című slágereit, párhuzamot vonva azzal, amikor negyven évvel ezelőtt hangzottak el tőle ugyanezek a dalok.