Akár a melegrekord is megdőlhet hétvégén, ugyanis a hideg téli hónaphoz képest, január közepén sokkal melegebb, enyhébb időre számíthatunk. Jövő héten viszont újra havazás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, kezdetben északkeleten még néhol gyenge zápor, később legfeljebb szitálás fordulhat elő. A met.hu figyelmeztető előrejelzése szerint szombaton a déli órákig szintén északkeleten maradhat meg a köd. A Közép-Dunántúlon és a fővárostól nyugatra eső területeken napközben az északnyugati szelet 65 km/óra körüli lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején -1, +4 fok között, a végén 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 7, 14, majd 3, 8 fok között valószínű.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint a melegfrontra érzékenyeknél esetenként fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás.
A koponyeg.hu is beszámol az érkező melegről – szombat napközben 6-14 fok közötti csúcshőmérséklet -, amivel az 1993-as melegrekord – Somogyszob, 13,6 fok – is megdőlhet.

Vasárnap, hétfőn és kedden az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon emellett sok-sok napsütés lehet és csapadék sem alakul ki. Az északkeleti megyékben azonban felhős, párás, helyenként tartósan ködös időjárás valószínű. A délutáni órák hőmérséklete északkeleten 3-4, máshol 6-8 fok körül alakulhat – írja a koponyeg.hu, mely előrejelzése szerint szerdától észak, északnyugat felől megkezdődhet a hideg levegő beáramlása, az előforduló csapadék már egyre nagyobb területen szilárd halmazállapotú lehet. Visszatérnek az éjszakai fagyok és a nappalok sem a tavaszt idézik majd.