Megkezdődött pénteken este hat órakor a fővárosi Kossuth téren több civil szervezet közös tüntetése, amelyet a szervezők tájékoztatása szerint a magyar sajtószabadság védelmében szerveztek. A demonstráció kezdetekor több ezer ember volt téren. 

A tüntetés résztvevői a tervek szerint szimbolikusan a Parlament bejáratára szegezik majd kiáltványukat, amelyet eddig több ezren írtak alá. A kiáltvány aláírói a médiatörvények alkotmányosságának vizsgálatát, illetve módosítását, a szakmai szervezetek képviseletét a médiaszabályozás átalakításában, a médiahatóság és a médiatestületek politikai függetlenségének biztosítását, illetve az önkényesen kiszabható és aránytalan büntetések lehetőségének eltörlését követelik. A demonstáció kezdetekor több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren.

A civilek ezen kívül szorgalmazzák a törvény által védett magántitkok és az újságírók bizalmas forrásainak tiszteletben tartását, a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségének helyreállítását, a szakmai, valamint a szólásszabadságot.