Phil, welcome to Miskolc!

(Phillip Hilderbrand fehér ingben)Befutott a borsodi megyeszékhelyre a Steelers élén álló új – hogy stílszerűen használjuk a kifejezést – head coach : Phillip Hilderbrand. Mint korábbi interjúnkból már tudható, a tengerentúli tréner és a miskolci klub az interneten talált egymásra még tavaly ősszel, s némi egyezkedést követően megszületett az idei esztendőre vonatkozó kontraktus. Phillip dolga lesz a tavalyi Divízió 2-es elsőséggel az első osztályba lépő Acélcsapat felkészítése az eddigieknél komolyabb kihívásra, és az edzések után a bajnoki menetelés levezénylése.

A fiatal szakember repülőgépe szerda kora délután landolt Ferihegyen, a korábban Olaszországban már az európai amerikaifocit megismerő edző otthonát, South Carolina államot és Columbia városát hagyta ott fél-egy évre a Steelersért. Amelyet saját vállalása és ígérete szerint is nagy győzelmekre, újabb címekre szeretne vezetni.

Phillip Hilderbrandot Miskolcon, pontosabban Felsőzsolcán – a Pokol csárdában – a Steelers vezetősége fogadta és köszöntötte az este folyamán. Az egyesület a kisvárosban biztosít számára lakást a következőkben. (Mint ismeretes, a klub hivatalos székhelye és bázisa Zsolca, az említett étterem.) Pénteken mutatják be őt a csapatnak, a játékosoknak, egyúttal a médiának is. Az általa vezetett tréningek, egyszersmind a 2011-es bajnoki felkészülés a jövő héten indul, a megszokott heti háromszori edzéssel. (Az első hetekben teremben, februártól kint, a pályán.)

http://miskolcsteelers.hu/