A városi tanács pénzügyi osztálya közleményben szólította fel a város iparosait és kereskedőit, hogy az általános jövedelemadójukat ne felejtsék el 1963. január 15-ig a Városi Tanács pénztárába befizetni.

1963 áprilisában a Tamás, Werner, Szigeti, Kiss, Csányi, Nyíri, Bóta, Kovács, Paulás, Ráczi, Sikora összeállításban felálló DVTK 20 ezer néző előtt, a városi rangadón 1:1-es döntetlent ért el az MVSC ellen, az NB II. Keleti csoportjában. Nem sokkal a meccs előtt Bukovi Márton, a csapat világhírű edzője a megyei újságnak elmondta, hogy a Fussball Trainer című nyugatnémet szaklap kért tőle interjút a modern futball új problémái felől érdeklődve.

Az 1963-as országgyűlési és tanácsválasztásokon, a megyében a Hazafias Népfront jelöltjeire a szavazáson résztvevők 99,7 százaléka szavazott. Miskolcon 120 új tanácstagot

  választottak.

1963. április 4-e tiszteletére átadták az új SZMT székházat. Az avató ünnepségen beszédet mondott a Magyar Szakszervezetek Országos Tanácsának elnöke. Az új színházterem első széksoraiban a forró hangulatú díszünnepségen a szakszervezeti mozgalom veteránjai foglaltak helyet – szólt az Észak-Magyarország tudósítása.

Budapesten bemutatták William Shakespeare klasszikusát a Rómeó és Júliát, Latinovits Zoltánnal és Ruttkai Évával a főszerepben, Várkonyi Zoltán rendezésében.

A B. A. Z. megyei asztalitenisz bajnokságban az 1963-as tavaszi idényben 14 (!) csapat vett részt.

1963. május 12-én kinyit a Fórum eszpresszó, a Bajcsy-Zsilinszky utcai toronyház aljában! Az új szórakozóhely reggel 8 órától, 16 óráig hidegkonyhai készítményekkel, süteményekkel és eszpresszó kávéval várja a vendégeket – hirdetés a megyei lapban.

Bányász elvtársak köszönjük! Ezzel a címmel köszöni meg a borsodi bányászoknak a tervtúlteljesítést az Északban Paulovits Ágoston.

A lap másik publicistája Fodor László, politikai foglalkozáson járt egy nagyüzemben. Két, úgynevezett kényes kérdést is feljegyzett. Az egyik: miért van az, hogy mi a baráti Bulgáriából importálunk bizonyos rádió típusokat, amikor a magyar híradástechnikai ipar, mindig is világhírű volt? A másik kényes kérdés így hangzott: miért viszünk mi évi 80 millió tonna bauxitot a Szovjetunióba?

1963 júliusában, építőtábor nyílt a Dudujka völgyben. A fiatalok elkezdték a miskolci Egyetem új menza épületének az alapozását.

Egész évben folyamatosan épül Szirmabesenyő határában az 1100 millió forintos beruházási költségű új Ércelőkészítő mű. A munkálatok a tervek szerint 1968-ig tartanak.

1963 augusztus 20-án avatták fel az Avas tetején az új tv-tornyot és kilátót. „Sok ezer miskolci gyűlt össze Alkotmányunk ünnepén az ízléses új gyalogutat kihasználva. Az ünnepség a Himnusz hangjaival kezdődött, a miskolci filharmonikusok tolmácsolásában. Ezután Somló Ferenc Jászai-díjas színművész mondta el József Attila Hazám című nagyszabású költeményét.” Az avató beszédet a Városi Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Fekete László tartotta. A szónok a kilátót társadalmi rendszerünk gyors fejlődésének az egyik legfontosabb bizonyítékának minősítette. Rónai Rudolf közlekedési miniszterhelyettes az építők munkáját dicsérte, majd kitüntetéseket adott át a kivitelezőknek.

Az építész- tervezőről egy szó sem esett.

2011 januárjában, 80 esztendős korában elhunyt Hofer Miklós, Ybl és Széchenyi díjas építész, aki mindössze 33 évesen álmodta meg nekünk a leghíresebb miskolci építészeti alkotást. Műhelyében állítólag irányításával elkészült az avasi kilátó teljes felújításának a terve: lifttel, teljes külső és belső rehabilitációval számolva. A Mester emléke előtt Miskolc városa akkor tisztelegne méltóképpen, ha ezek a tervek mihamarabb valósággá válnának.