Havi egymillió forinttal csökken az önkormányzati intézmények telefonszámlája annak köszönhetően, hogy új telefonrendszert építettek ki
A beruházás, amelynek alapjául a Paksi Atomerőmű Zrt. által kiépített optikai hálózat szolgált, a múlt év végére fejeződött be. Az intézményekben, köztük a polgármesteri hivatalban is egységes telefonrendszert alakítottak ki, amely egymás közötti ingyenes kommunikációt biztosít. Azok, akik rendelkeznek önkormányzati illetve atomerőműves kedvezményes mobil előfizetéssel szintén ingyen hívhatják ezeket a számokat.

Például, ha egy ilyen előfizetéssel rendelkező városházán dolgozó ügyintézővel szeretne beszélni, közvetlenül a melléket kell tárcsáznia, vagy a polgármesteri hivatal központi számát. Ugyanez érvényes a városi rendelőintézetre is.

Összesen tizenhat önkormányzati intézményt lehet a fenti módon elérni. Művelődési házat, könyvtárat, idősek otthonát, óvodákat, iskolákat, kivéve a biritói szakképző iskolát, mert ott nincs összeköttetés optikai kábelen.

Bekapcsolták a hálózatba az önkormányzat cégeit, azaz a DC Dunakom Kft.-t és a Paksi Vízmű Kft.-t is. Az intézményrendszer teljes hálózatának telefonszámait tartalmazó telefonkönyv a www.portal.paks.hu címen érhető el.

Az önkormányzathoz tartozó intézmények havi telefonszámlája mintegy egymillió forinttal csökkent, de ez nem csupán az egymás közötti ingyenes kommunikációnak köszönhető. Jelentős megtakarítást eredményezett, hogy a telefonrendszer kialakításával párhuzamosan központosították az önkormányzati intézmények internet használatát is. Jelentősen csökkentette az előfizetést, hogy már nem külön-külön fizet elő az összes intézmény és tagintézmény a szolgáltatásra.