Elindult a nevezés francia Pireneusok egyik legnagyobb kalandjára, a Grand Raid des Pyrénées-re. A szervezők a világ minden tájáról várják a túrázókat. 2011-ben már negyedik alkalommal rendezik meg a Vielle-Aure-ból induló és ott is végződő körversenyt.

A szervezők két kiírással várják a kalandozni vágyókat. Az első „kiadás” Ultra névre hallgat – ide a nagyobb teherbírású, bevállalósabb túrázókat várják. Itt az össztáv 160 kilométer, összesen 10 ezer méter emelkedővel. A másik útvonal a „Grand” elnevezést kapta – ennél a kihívásnál pontosan az Ultra-táv felét kell teljesítenie a versenyzőknek.

A rajt pontos időpontja az Ultra esetében augusztus 26., míg a Grand egy nappal később startol el, augusztus 27-én. Az előzetes tervek szerint a hosszabb távot 24 óra alatt, míg a rövidebbet 11 óra alatt lehet teljesíteni. Két évvel ezelőtt azonban mindenki meglepetésére brutális idővel, 22 órával sikerült teljesítenie az Ultra távot az egyik versenyzőnek.

A tavalyi verseny óriási számban vonzotta a versenyzőket a világ minden tájáról.

2010-ben 22 ország túrázói érkeztek Európa különböző nemzeteiből, Ausztráliából sőt még Szingapúrból is a francia Pireneusokba.

A január 11-én megnyíló regisztráció során a szervezők legalább 750 nevezőt várnak mindkét kategóriába.