„Egyszer, egy szép napon, tudom, hogy elhagyom a várost, ahol élek. Mindent itt hagyok, mit Miskolc adhatott” – énekelhetné Tabaka József, aki a salakmotoros lengyel ligában változtatásra szánta el magát, és a Speedway Miskolc gárdájából a Wanda  Kraków együtteséhez igazolt. A kontraktust a napokban írta alá a magyar versenyző a lengyel városban.

Váltani kellett

– Elég nehéz volt meghoznom a döntést, ugyanis sok szép évet töltöttem a borsodiaknál. Viszont régóta nem tudtuk rendezni az anyagi dolgainkat, s mivel semmiféle előrelépést nem tapasztaltam az ügyben, így megfogalmazódott bennem a váltás gondolata.

Szerencsére volt választási lehetőségem, hiszen a Kraków, a Krosno és a Rovno is megkeresett, s így a legideálisabbnak tűnő ajánlatot fogadtam el. A krakkóiak már tavaly októberben érdeklődtek a terveimről, amikor egy náluk rendezett nemzetközi meghívásos viadalon szerepeltem.

Szimpatikusak voltak a vezetők, s nem utolsó sorban fekszik a krakkói ovál, ezért hozzájuk írtam alá – nyilatkozta a Naplónak Tabaka József, aki arra a felvetésre is válaszolt, hogy nem túl kockázatos a lengyel II. liga tavalyi utolsó helyezettjéhez szerződni, amikor állítólag ott is pénzügyi gondokkal küszködnek?

– Az elnökkkel történt egyeztetés során megtudtam, idén sokkal nagyobb támogatói kör áll a Wanda mögött, így komolyabban tudják venni az idei évet. Ennek bizonyítéka, hogy pályafutásom során először aláírási pénzt is kaptam-írja a haon.hu