200 ezer készpénz. Avasi Kilátó Fotópályázat

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális és Vendégforgalmi Osztálya fotópályázatot hirdet „Avasi Kilátó” címmel.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA ÉS CÉLJA

A pályázat témája: „Miskolc”. A pályázat célja, hogy fényképek segítségével bemutassa a város gazdag építészeti örökségét, kultúráját, természetes és ember alkotta környezetét, egyedülálló eseményeit, rendezvényeit, történelmi és modern látnivalóit, hangulatait – egyszóval, hogy „teljes képet” adjon a mai Miskolcról, a miskolciakról és Miskolc vendégeiről. A pályázaton 2009-nél régebben készült alkotások nem szerepelhetnek. A pályázatra kizárólag Miskolcon, vagy közvetlen környezetében készült fényképeket fogadunk el. A képek témája ezen belül bármi lehet, ami nem sérti a pályázati feltételekben leírtakat. Nem a helyszín, hanem az élmény a lényeg!

A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES

KI VEHET RÉSZT A PÁLYÁZATON

A pályázaton bárki részt vehet, állampolgárságától, lakóhelyétől, etnikai hovatartozástól, kortól, nemtől vagy foglalkozástól függetlenül. A pályázat nyitott mind hivatásos, mind amatőr fotósok számára.

BEADÁSI HATÁRIDŐ

A pályamunkák beérkezésének határideje 2011. január 31. A beadási határidő után beérkezett pályamunkák nem vehetnek részt a pályázaton. A szervezők nem felelősek semmilyen körülményért, ami miatt egy pályamunka nem érkezik meg használható (megtekinthető és az eredeti file-lal megegyező) formában, vagy egyáltalán nem érkezik meg a beadási határidőre a pályázat beadási címére.

A PÁLYAMŰVEK ZSűRIZÉSE

A pályázatok a szervezők általi előzsűrizésen vesznek részt. A zsűri elé csak a formai feltételeknek, valamint a kiírás tartalmának megfelelő, etikailag kifogásolhatatlan fotók kerülhetnek, amelyek közül a szakmai zsűri, 2011. február 14-én választja ki a nyertes, illetve a kiállításra kerülő fotókat. A zsűrizés zárt formában történik.

A zsűri egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van sorozatból kiemelkedő képet egyedi kategóriába áttenni, valamint egy díjat megosztani két alkotó között és díjat nem kiadni.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

A kiállításra kiválasztott képeket közönségszavazásra bocsátjuk.

A közönség a kiállítás helyszínén szavazócédulák segítségével szavazhat.

ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÁS ÉS A PÁLYAMŰVEKBŐL RENDEZETT KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

2011. március-április. Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum.

I. díj: 200.000 Ft készpénz és ajándékokII. díj: 150.000 Ft készpénz és ajándékokIII. díj: 100.000 Ft készpénz és ajándékok

Közönségdíj: 100.000 Ft készpénz és ajándékok