A Blikk információi szerint Földesi-Szabó László közvetítőn keresztül vette fel a kapcsolatot az egyik magyar rendvédelmi szervvel. Úgy tudjuk, arról akar tárgyalni, hogy az általa őrzött titkos információk hogyan menthetnék meg a börtöntől. A jelek szerint – az előzetes hírekkel ellentétben – mégsem szökött Izraelbe a milliárdos csalás elítéltje. Egyre több jel utal arra, hogy még az országban van. Kiterjedt kapcsolatrendszere segítségével játszi könnyedséggel bujkálhat akár hosszú hónapokon át.

– A körözött személy birtokában van minden olyan ismeretnek, amelyekkel az őt üldöző hatóságok is bírnak. Tudja, hogyan rejtőzhet. Ezenkívül különböző titkosszolgálatoknál is aktív kapcsolatai találhatók – mondta el a Földesi-Szabó kapcsolatait jól ismerők egyike, aki szerint a háttéralkut nem a nyomozást végző Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (a VPOP jogutódjával), még csak nem is az ügyészséggel, hanem azokkal fogja folytatni, akik a titoktartásra kötelezték. Mindez egy titkos akciót jelenthet, hiszen az egyik magyar titkosszolgálat merült fel korábban az alapítvánnyal kapcsolatban.

Mint ismeretes, Földesi-Szabó Lászlót a bíróság hét év börtönbüntetésre ítélte többek között csempészésért és sikkasztásért. Alapítványa Thaiföldről és más ázsiai országokból élelmiszert hozott be adomány címén, de nem az éhezőkhöz került az ennivaló, hanem egyenesen üzletláncok polcaira.

A jogszabályok szerint védőként Földesi-Szabó ügyvédjének joga van titokban tartani, ha tudja, hol van megszökött védence.

Blikk-információ