Rendhagyó videósorozatot indítottak a szocialisták saját párthonlapjukon. Mint írják: „a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőit ezúttal nem aktuális politikai eseményekről kérdeztük, hanem arra kértük őket, meséljék el magánéletük

egy-egy meghatározó vagy éppen csak megmosolygtató történetét.”

Nyakó István volt az első, aki kamera elé állt. A volt pártszóvivő annak történetét mesélte el, hogyan került először címlapra. A szocialista politikus elmondta, hogy még „miskolci körjegyző korában” egy hét tanulmányi szabadságot vett ki, de tanulás helyett inkább – egy sörrel a kezében – a helyi strandfürdőre ment pihenni. Az Észak-Magyarország című regionális lap viszont épp illusztrációt készített a strandok szezonnyitásáról, így Nyakó is szerepelt azon a fotón, amely másnap megjelent a lap első oldalán. A politikus szerint emiatt nemcsak a munkahelyén, de az akkori barátnőjétől is kikapott.

Az újabb kisfilmeken például a volt belügyminiszter, Lamperth Mónika meséli el élete egyik meghatározó élményét. A szocialista képviselő elmondta, hogy egyetemistaként a diákdékán-választáson későbbi férjének kampányát irányította. „Karcsú fiatal lányokként katonazubbonyt vettünk magunkra, azt elszorítottuk egy övvel, így úgy nézett ki, mint egy szoknyácska. A harisnyára, kívülről kék bugyit vettünk fel, rajta a jelölt monogramjával. A ’48-as téren kánkánoztunk és emelgettük ezt a kis szoknyácskát, mutogatva a monogramot” – emlékezik vissza a volt belügyminiszter.
HIRDETÉS

Tukacs István pedig arról mesélt, hogy az Intercity-vel való egyik utazása során (még az első parlamenti ciklus idején) egy utastársa jóízűen kipakolt mindenféle ételt az asztalra, de mégsem evett belőle; idővel szomorúan visszapakolt minden földi jót a táskájába. „Megkérdeztem tőle, hogy mit tetszett otthon felejteni? Azt mondta: a fogamat” – mondja a szocialisták házi videóján Tukacs István.

Az mszp.hu írása szerint további, hasonló videók várhatóak.