Vízkeresztig, azaz január 6-ig tart a városszépítő verseny a Borsod megyei Kazincbarcikán, ahol nemcsak az utcák és terek öltöztek ünnepi fénybe, hanem a közintézmények, üzletek, cégek és városlakók körében is egyre népszerűbb az épületek, területek feldíszítése.

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) és a Városszépítő Egyesület idén is közös versenyt hirdetett, amely évek óta sokakat inspirál saját környezetük megszépítésére „Legyen az ünnep még szebb!” mottóval.

Dienes Mária, a KEF elnöke elmondta: a hagyományosnak mondható megmérettetésre 5 kategóriában nevezhetnek magánemberek, cégek, intézmények, üzletek; bárki részese lehet a versenynek, aki egy kicsit is kedvet érez saját környezete ünnepi díszbe való öltöztetéséhez.

„A helyezésekről pedig nem egy zsűri dönt, hanem maguk a városlakók, akik az Egressy művelődési központban elhelyezett szavazóládába dobhatják be véleményüket, illetve azok nevét, akiket elismerésre javasolnak” – ismertette a részleteket Dienes Mária. Ezt összesítik majd, és ez alapján döntenek a díjakról. A verseny eredményhirdetése január végén lesz.

Arról is beszámolt, hogy már rengeteg szavazat érkezett, „ami nem is csoda, hiszen sok szép kirakat, üzlet és magánház kapott gyönyörű ünnepi ruhát Kazincbarcikán”. A szervezők a voksokat és fotókat január 6-ig várják az Egressy aulájában elhelyezett szavazóládába.