1986. október 12-én mindenki Hideg Szilveszter bokszolóról beszélt. Az oroszlányi fiatalember nagy meglepetésre magyar bajnok lett. Ma is mindenki róla beszél. Az egykori válogatott élsportoló megcsonkította, majd megölte élettársát- írja blogjában Vujity Tvrtko.

„Csak a nőkről tudott beszélni, nem volt rendben az élete, de azt, hogy öl, soha nem tudtam volna róla elképzelni. Sőt, róla a legkevésbé” – mesélte a riporternek az oroszlányi gyilkos egykori legjobb barátja és boksztársa.

Oroszlány valósággal sokkot kapott. A Komárom- Esztergom megyei kisvárosban nyílt titoknak számít, hogy Hideg Szilveszter komoly alkoholproblémákkal küzdött, élete teljesen félresiklott, három asszonytól hét gyereke született, akikkel nem sokat törődött. A mostani élettárssal kapcsolatban a szomszédok rendszeres veszekedésekről, üvöltözésekről beszélnek.

„Nem csak a kudarcot, a sikert sem tudta feldolgozni, ezért is tűnt el a porondról. De nem a boksz, hanem az alkohol okozta a tragédiát” – vélekedett Bilkei Pál kriminálpszichológus, aki szerint a gyengeség jele az, hogy Hideg Szilveszter teljesen elvesztette az egykor oly erős sportolói önkontrollját. A szakember szerint az egykori bajnok nem készült fel a civil életre, így nem is igazán értette a körülötte lévő dolgokat. Azzal pedig, hogy a volt bokszoló nem csak ütlegelte, hanem meg is csonkította élettársát, a gyilkos üzent. A szintén alkoholproblémákkal küzdő 44 éves asszony meghalt.

További részletek a Pokoli.hu oldalon!