Izraelbe szökhet Koltai Róbert jelenleg börtönben lévő fia. A Blikk információi szerint a nyomozók azért indítványozták az egy hónappal ezelőtt elfogott férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, mert fennállhat a szökés és a elrejtőzés veszélye.

A lap úgy tudja, a nyomozás során felmerült, hogy komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezik P. Koltai Gábor Izraelben, így számolni kell azzal a veszéllyel, hogy a 4,2 milliárd forintos adócsalásért nyomozás alá vont Koltai esetleges kiengedése után külföldre szökik. A veszélyt tetézi az is, hogy több száz milliós tőkével nem tudott elszámolni a filmes producer, feltehetőleg egy külföldi számlán őrzi a komoly summát.
– Minden bizonnyal helyt fog adni a bíróság az előzetes letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványunknak. Bizonyítani tudjuk, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Annak ellenére, hogy Izraellel kiadatási egyezménye van hazánknak, jelen pillanatban az egyik legkedveltebb bűnözői búvóhelynek számít, mivel a kiadatás gyakorlatban nehézkesen, vagy egyáltalán nem működik – nyilatkozta a Blikknek egy illetékes, aki hozzátette: lehetnek még meglepetések a folyamatban lévő nyomozás során, akár még a gyanúsítottak köre is bővülhet.
blikk.hu