Várható időjárás az ország területére péntek estig: Túlnyomóan borult, párás, többfelé tartósan ködös időre van kilátás. Némi napsütésre főként délnyugaton, illetve a magasabban fekvő tájakon lehet számítani, de holnap este északon nagyobb területen is felszakadozhat a felhőzet. Legfeljebb hószállingózás, holnap északkeleten esetleg gyenge havazás is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10, ahol átmenetileg kiderül az ég, -15 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet pénteken többnyire -5 fok körül, délnyugaton a felett várható.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Folytatódik a hideg, téli idő. A változó felhőzetből az időszak második felében valószínű elszórtan kisebb havazás, hózápor. Kezdetben néhol tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -8, -14 fok között, a vastagabb hóval borított, derült helyeken -15 fok alatt, majd többnyire -5, -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -6, az időszak közepén +2, -3 fok között alakul.
met.hu