Mezőkövesden és a környező településeken terjesztették a kábítószert, azok a dílerek, akiket a rendőrség a napokban elfogott, és ezzel újabb kistérségi droghálózatot számolt fel a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A két drogkereskedő a fővárosban vásárolt több százezer forintot érő marihuánával tartott haza, amikor a rendőrök. Mezőkeresztesen ellenőrzés alá vonták a személygépkocsit és benne ülőket. Az elfogott gyanúsítottak kapcsolatrendszerének feltérképezését követően a nyomozók még további nyolc férfit állítottak elő a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra visszaélés kábítószerrel bűntett gyanújával. Az úgynevezett fogyasztói szokások kiismerésével a rendőrök három férfit gyanúsítottak meg kábítószer-terjesztéssel. Az M3-as autópályán elfogott mezőnyárádi, illetve mezőkeresztesi elkövetőket a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az eljárás során a rendőrség több mint fél millió forint értékben foglalt le különböző kábítószereket, amelyek pontos hatóanyagtartalmát és mennyiségét szakértők fogják megállapítani. Az eddigi információk alapján a dílerek főleg Mezőkövesden,Mezőnyárádon, Mezőkeresztesen és Mezőnagymihályon árulták a drogot. Az ügyben még további nyomozási cselekmények várhatóak.